Beceri ve Macera Oyunları Oyuncini ile Heryerde!

Beceri oyunları, özellikle  oyun dünyasındaki yerinin tartışılması mümkün olmayan oyunlardandır ve macera oyunları gibi büyük hayran kitlesine sahiptir. Oyun oynamayı çok seven biri değilim açıkçası. Geçenlerde kardeşim Murat'ı bilgisayar başında yine oyun oynarken yakaladım :) Baktım oyuncini diye bi' siteye girmiş beceri ve macera oyunları oynuyor kendince. "Ne yapıyorsun yine yahu bırak şu oyun sitelerini yorulmadın mı artık" dedim ama nafile. "Abi öyle deme, bu site başka... Özellikle beceri ile ilgili oyunları gerçekten çok güzel" dedi. Neyse ben öyle ilgilendiğimi falan belli etmedim, bilgisayar başından kalkmasını bekledim. Sonra da siteye bi' göz atmaya karar verdim.

Oyuncini, Türkçe oyunların bulunduğu bir site. İlk olarak dikkatimi bu husus çekti. Yani kimi yabancı dilde yayın yapan oyun siteleri gibi baktığınızda "bu ne demek arkadaş!" tepkileri vermiyorsunuz. En üstte, logonun yanında bi' maskot var. Adı "Cinbo" imiş :) Hoşuma gitti açıkçası... Maskotlu oyun siteleri pek görmeyişimden olsa gerek. Arayıp bulmak istediklerinizi falan Cinbo'ya soruyorsunuz. Bu sayede tüm oyunları kolaylıkla bulabilirsiniz.

Oyuncini ve Beceri Oyunları

Ben beceri oyunları bölümüne baktım ilk olarak. Çünkü zeka ve beceri oyunlarını seven biriyim. Ama bazı sitelerdeki beceri oyunlarını görünce soğuyorum oyunlardan çünkü saçma sapan oyunlar yer alıyor ilgili kategoride çoğunlukla. Bu sitedeki beceri oyunlarına da baktım, Candy Crash hoşuma gitti. Diğerleri çok çocuksu... Pek çok oyun sitesinde olduğu gibi Oyuncini de bu konuda eksik kalmış bence. Artık yetişkinleri de düşündüklerini gösteren oyunlar yapmalılar bana göre...

Sonra da macera oyunları bölümüne girdim ki bu kategoride yer alan oyunlar cidden beni fazlasıyla meşgul etti. Her zaman için beceri oyunları ile daha ilgili olmuşumdur fakat bu macera oyunları vallahi çok keyifli oluyor :) Ninja Noku, Rail Rush ve Zombiler başta olmak üzere macera alanındaki oyunlar gerçekten de sürükleyici ve etkileyici... Böyle ahım şahım grafik özellikleri arayan biri değilseniz, Oyuncini'ndeki macera oyunlarını çok seveceğinizi söyleyebilirim. Ama macera oyunları ile hiç aranız yoksa, beğenmeyebilirsiniz... O konuda yapacak bi' şeyim yok.

Türkçe Oyun Sitelerinin Eksiklikleri

Türkçe oyun sitelerinde sevmediğim bir husus, malesef Oyuncini'nde de bulunuyor. Başta da belirttiğim üzere zeka oyunlarını çok seven birisiyim. Ama bizim Türkçe oyun sitelerinde, bu konuyla ilgili yeteri kadar kaynak yok. Oyun siteleri genellikle daha farklı alanlarda oyun yayınlıyor. Zeka oyunları yerine -kimse alınmasın ama- saçma sapan tetris oyunları oluyor. Tetris mi geliştirecek benim zekamı yahu :) Türkçe oyun sitelerinin pek çoğunda, zekaya hiçbir yararı olmayan oyunlar varken, OyunCini'nde en azından Zeka Topları adındaki oyun var. Bu oyun Android işletim sistemine sahip telefonlarında vazgeçilmezlerinden... Sıkılmadan bir saat kadar oynadım, denemenizi tavsiye ederim. Diğer Türkçe oyun siteleri ile kıyaslandığında, en azından zekaya katkısı olan bir oyun olduğunu söylemek mümkün :)

Sonuç olarak başta beceri oyunları olmak üzere, macera, aksiyon ve zeka oyunları gibi aklınıza gelebilecek her kategoriye ait çok sayıda oyun bulabileceğiniz bir Türkçe oyun sitesi arıyorsanız, henüz Beta aşamasındaki Oyun Cini'ni alternatifleriniz arasına almanızı şiddetle öneriyorum. En azından her tarafında reklamların olmadığı, sade ve anlaşılır bir arayüze sahip, güzel oyunların bulunduğu bir site. Her ne kadar beceri ve zeka oyunları benim favorilerim olsa da, sitedeki macera oyunlarını gördükten sonra bu konudaki fikrimi değiştirebileceğimi fark ettim. O yüzden size de macera oyunlarına bi' göz atmanızı öneriyorum.