Hayattan Çalınan 90 Dakika !

Evden çıktım, dışarı da aynı yöne doğru birçok insanın yürümekte olduğunu gördüm. Bu insanlar nereye gidiyorlar ? Amaçları ne ? Çıkarları ne ?  Hepsi sözleşmişçesine aynı yönde yürümekte, aynı atkılar, aynı bereler vs...

Evet tahmin ettiğiniz gibi bir futbol müsabakası var. Ve bu insanlar para verip o karşılaşmayı izlemeye gidiyorlar. Holigansa parası, sesi, zamanı normal bir taraftarsa para ve zamanı gidiyor. Şöyle bir düşünelim neden paramız, sesimiz ve zamanımız bir hiç uğruna yok olsun. İstermiyiz ? İstemeyiz elbette. Ama her hafta sonu binlerce insan statları dolduruyor, parasını kaybediyor, zamanını yitiriyor.

İster hobi deyin, ister rahatlama… Ancak kesin olan bir şey var bir amacın, idealin yoksunluğu. Yirmi iki kişinin bir top etrafında koşturması ve onu on, yirmi, otuz bin kişinin izlemesi akla mantığa uyuyormu sizce? Uymuyor tabiki de..

Okumak, yazmak, araştırmak, incelemek, kendini geliştirmek bunlar daha önemli değil mi ? Akl-ı selim olan bir insan bunu düşünüp, buna göre hareket eder diye düşünüyorum.

Ve yazı burada sona eriyor sevgili okuyucular, hepinize iyi haftalar dilerim.