Farklı Boyut Dizisi

Samanyolu'nun yeni dizi Farklı Boyut, şu ana kadar işlenmemiş bir konuyu işleyerek önemli bir görev üslenmiş bulunmakta. Kişinin şehit olduktan sonra başka bir boyutta yaşadığını anlatan ve günlük hayatta yapılması gerekenleri hatırlatan Farklı Boyut, taşıdığı gizemlerlede izleyicinin ilgisini toplamayı başarıyor. Dizide hiçbir şey boş değil; yer isimleri, kullanılan eşya ve materyaller meraklılarına baz ipuçları veriyor.Şehit edilen imam Aziz Tan ve yine Şehit edilen Aselsan mühendislerimiz ile ilgili bölümleri çok güzeldi. Bazen olaylar gerçek hayattan alınıyor ve arka perdesi gösteriliyor, bazen de kurmaca olabiliyor. Dizide telekinezi, telepati(başka özellikler de var ama daha gösterilmedi) gibi özellikleri olan kendilerini Kırmızı Bereliler diye tanımlayan, ülkemizin Alternatif İstihbaratı olarak olayların perde arkasını çözmeye çözmeye çalışan bir grup var. Tabi her zaman gösterilmiyor ama dediğim telepati vs özellikleri olan Hançer lakaplı bir kişi gösterilmekte. Hiç izlemediyseniz diziyi anlayabilmek için en azından bir bölüm izlemenizi tavsiye ederim. Bırakamayacağınıza eminim.

Birçok güzel sahne var, yukarıda bahsettiğim özellikte olan birinin dizide geçen kısa videosunu buyrun izleyebilirsiniz:

Son olarak dizi Cuma günleri saat : 19:50'de STV'de

Bu da dizinin kısa tanıtımı:

Melek, içinde sayısız şehitlerin olduğu bir sülaleye mensup biridir. Daha çocuk yaşındayken polis olan babası da şehit olduktan sonra hayatında bir şeyler değişir. Artık gündelik hayatına birebir gerçekleşen rüyaları yön vermeye başlar. Yıllar geçer. Melek evlenir. Çocuk sahibi olur. Kader tekrar tecelli eder ve eşi de şehit olur! Eşinin şehit olma sürecinde artık rüyaları daha farklı hal alır. Çünkü her rüyasında artık babasını ve onun yanında birer şehidi görmeye başlar. Rüyasında gördüğü bu şehitlerin ondan yapmasını istediği bazı şeyler vardır. Bundan böyle Melek’in hayatı rüyaları ve yardım ettiği şehitlerin istekleri arasında örgülenir...