Gayri Resmi

....biz orduya değil militarizme, milliyetçiliğe değil ulusalcılığa, Atatürk'e değil Kemalizm çarpıtmasına karşı çıkıyoruz.

Ordumuza karşı çıkma gibi bir durumumuz yok, yüzyıllardır ordumuza peygamber ocağı diyor bizim milletimiz. Ordu Devletin değil milletin ordusu diyoruz o kadar bağrımıza basmışız ki böyle diyoruz. Aslında Devletin ordusu olsaydı belki tarihimizin kara günleri olmazdı. 27 Mayıslar, 12 Eylüller olmazdı. Milletin seçtiklerinin, milletin ve bütün dünyanın gözü önünde bir adada çektikleri acıları gördük. Ordu içerisinde oluşmuş belli çeteler tarafından yönetilen bir kısım üst düzey yöneticiler istediği gibi orduyu kullandılar. Artık bunların olmasını istemiyoruz. Biz onun için militarizme karşıyız.

Milliyetçilik ile ulusalçılığın benzer yönleri olsa da aslında birbirlerinden çok farklılar.  Ulusalcılık Türk tarihini İstiklal Harbi ve Cumhuriyet ile başlatır. Lakin Milliyetçilik Türk tarihinde İslam öncesinede İslam sonrasına da sahip çıkar. Milliyeçiler Osmanlı ile Selçuklu tarihi ile övünür ama Ulusalcılıkta bu yoktur. İkisini ayıran en önemli özellik Din vurgusudur.

Atatürk'e tabi ki  karşı çıkılmaz büyük komutan büyük liderdir. Ülke olarak ona çok şey borçluyuz. Ama Atatürk'ü putlaştırmak doğru birşey değil. Kemalizm belli bir kesime hizmet eden insanların çarpıtması ile oluşmuştur. Kemalizm Atatürk'ü değil Milli Şef (!) İsmet İnönü'yü çağrıştırıyor. Belkide bazı kesmin Atatürk'ü sevmeyişi bu kemalizm çarpıtması yüzündendir. Kim bilir...