Şehadet

ŞEHADETE ŞAHİTTİR ŞUBAT

Çaldı yine kapımızı yılın şehadet ayı, şehadet sıfatıyla şeref bulmuş ayı. Misafir böyle aziz olunca ona izzet-i ikramda cömertçe olmalı. Onlar hayatlarını, rablerinin kendilerine vermiş olduğu en güzel hediyeyi, en kıymetli emaneti yine O'nun yolunda, sancağının dalgalanması uğruna yıprattılar, yordular, yükselen İslam fidancığını kanlarıyla suladılar.
Önce 4 şubat 1926'da savunma yazmayı reddeden İsikilipli Atıf hocayı uğurladık dar ağacından rahmeti Rahman'a.
Sonra 1931 aynı gün ve ayda menemen mazlumu şeyh Esat Erbili'yi yolcu ettik kanına bulaşmış zehriyle Rabbına.
Sonra yıllar yılları kovaladı dünya İslami bir uyanışı selamladı. Egemen güçler bunu hazmedemediler, bu Davanın adamlarının yok edilmesiyle uyanışında tekrar uyumak için yatağa döneceğini düşündüler ama yanıldılar. Onlar bu Davanın Sahibinin Allah olduğunu unuttular ve planlar üzerine planlar yaptılar.
Gelip çatınca 12 şubat 1949 yılı rabbin davetine icabet etti müslümanların kardeşi, imamı, hocası, onları bina eden Hasan el Benna.
Daha bitmedi şubat ayının şehadet sevdalıları, ebu cehil'den İkrime'ler çıkar misali, çıktı büyük şeytanın topraklarında ve yeni kıtadan uçurduğumuz şehit kuş Malcolm X.
Ve bak memleketine vermez mi sandın Allah'a, ona adanmış canlar, kurbanlar, saçı kınalı olmasa da kalbi kınalı olanlar. Oldu yıl 23 şubat 1979 daha yirmi birinde teslim etti emaneti Sahibine Metin Yüksel.
Ve unutabilir mi seni,
kalpler, zihinler, vicdanlar Hama, 
varsa unutmaya yüz tutmuş yürekler, 
bil ki oda paslı bir ettir.
Yaktığın diriliş ve direniş ateşini söndürmeye çalışanlar hala var. Miras aldı katil oğul cani babasından zulmü ve dağıtıyor kendine miras verileni onun misali harvurup harman savuran bir mirasyedi. Kardeşin Halep ağlıyor bugün Hama, yatırdılar onu gözü dönmüş kasabın merhamet bıçağına. Yıl 1982 kıyamdadır Hama, uğurlandılar Suriye'den Muntakim olan Allahın cennet sofrasına. ve uzanalim kar tanelerinin şahitlik ettiği çeçenistan dağına, sana şahittir ayağının değdiği dağlar, taşlar.
Geçince 21. asırdan dört, yıl 2004 şubat 13'te yukseldi şehit gülü, Cevherin halefi, çeçenya lideri Zelimhan Yandarbiyev.
Şubat şahittir ŞEHADETİNİZE.

İstemedi Rahman sizlere densin ölü,
Kadim Kitabında buyurdu onlardır diri
Sattınız Allah'a can ve malınızı
Razı oldular sizden Allah ve kulları

Yüce Allah şöyle buyurur:

"Eğer Allah yolunda öldürülürseniz veya ölürseniz, Allah'ın size lütfedeceği mağfiret ve rahmet onların biriktirdiklerinden daha hayırlıdır." (Ali İmran, 3/157-158)

"Allah yolunda öldürülenleri ölüler sanmayın. Aksine onlar diri olup Rableri katında rızıklandırılmaktadırlar. Allah'ın lütfundan kendilerine vermiş olduklarıyla sevinç içindedirler ve arkalarından henüz onlara kavuşmamış olanları, kendilerine bir korku olmayacağı ve üzülmeyecekleri üzere müjdelerler." (Ali İmran, 3/169-170)

"Allah, Allah yolunda çarpışıp öldüren ve öldürülen mü'minlerden, karşılığı cennet olmak üzere, mallarını ve canlarını satın almıştır." (Tevbe, 9/111)
01 Şubat 2017/ 04 Cemaziyelevvel 1438

(Şubat/Şehadet Ayı Vesilesiyle Yazmış Olduğum Bir Yazıdır)