Hayat Şarkısı

Hayat herkes için farklı anlam ifade eder. Çünkü her bireyin beklentileri vardır hayattan. Ve hayat herkese aynı yüzünü göstermez. İki yüzlüdür aslında hayat. Kimimize incir çekirdeğini dahi doldurmayacak sorunlar sunarken, kimimize büyütecek sorun dahi sunmayabilir.

Hayatın anlamı karnını doyurabildiğin her gündür. Yaşamla verdiğin mücadeleyi bir gün daha uzatabildiğin her gündür. Çocuğunu, eşini kimseye muhtaç etmeden rahat bir şekilde kafanı yastığa koyup uyuyabildiğin her gündür. Hayatta tutunabilecek, dertleşebilecek birine sahip olduğun için şükrettiğin her gündür. Bir gün daha yatacak bir yer, sıcacık yemek bulabildiğin her gündür. Annenin babanın yüzünü kara çıkarmadığın her gündür. Onların göğsünü gururla kabarttığın, onların senden gururla bahsettiği her gündür. Her şeye rağmen mutluyum dediğin, dönüp arkana baktığında pişmanlık duymadığın, aksine yaptıklarınla övündüğün her gündür.

Hayatın anlamı en sıkıntılı günlerde annenin verdiği öğüt, en zor günde babanın uzattığı yardım elidir. Akşam yorgunluğunu eşinle içtiğin güzel bir yorgunluk kahvesiyle üzerinden atmaktır. İlk defa baba diyen bebeğin verdiği mutluluktur. Hayatın önümüze çıkardığı ve bizi yaşamak zorunda bıraktığı kötü durumlara aldırmadan, her şeye rağmen gülebilmektir. Amacına adım adım ulaşmanın verdiği hazdır.

Aslında nefes alıp vermek arasında gidip gelen çok ince bir çizgi üstünde hayat. Gün  gelirde çizgiyi şaşırır, nefes alma noktasına ulaşamazsak işte o zaman bizim için hayat denen şarkı son bulur. Kimisi şarkının sonunu görecek kadar şanslıyken kimi nakaratı dahi göremeden veda eder hayat şarkısına. Bence hayatın anlamı nakarata yaklaştığımızı hissettiğimiz her gündür.