Namazı Yaşa Hayatında

Allah’u Teala Kuran’ı Kerim’de şöyle buyuruyor: "Sana vahyedilen kitabı oku ve namazı kıl. Şüphesiz ki namaz hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah'ı anmak elbette en büyük ibadettir. Allah yaptıklarınızı bilir."

Bir Müslüman olarak namazlarımızı eda etmeliyiz. Günde beş vakit namazlarımızın yanında nafile namazlarımızı da ihmal etmemeliyiz. Hayatımızın her aşamasında namaz olmalı. Şu işten sonra değil o işten önce gelmeli namaz.

Namaz hayatımızın içinde olmalı olmasına da, kıldığımız bu namaz yukarda ki ayette denildiği gibi bizleri hayasızlıktan, kötülüklerden alıkoyuyor mu? Yoksa o başka bu başka düşüncesi tüm gücüyle devam mı ediyor.

Hz. Peygamber bizlere şöyle buyuruyor: "Kim namaz kılar da o namaz kendisini hayasızlıktan ve kötülükten alıkoymazsa, o namaz olsa olsa onun Allah'tan daha fazla uzaklaşmasını sağlar"buyurmuştur (Münâvî, Feyzü'l-kadîr, VI, 221)

Ayet ve hadislerde açık açık belirtilmesine rağmen, neden namaz ya da daha geniş ifade ile Kuran ve Sünnet bizim hayatımızda yer alamıyor. Namazı sadece spor ve ortama uymaktan öteye taşıyamamak ne kadar acı olsa gerek.

Her gün kıldığı namazda kul hakkıyla ilgili ayetleri okuyan bir mümin, nasıl olurda bir işi yaparken adam kayırmayı, torpili vb. direkt kul hakkına giren eylemleri düşünebilir.

Sosyal hayatımıza hiçbir etkisi olmayan namazın bir spordan ne farkı olur. Spor da bir kârınız olabilir belki ama, yarın namaz sorulduğunda size ‘’NEDEN’’ sorusuna cevabınız ne olacak.

Unutmayalım ki, namazda şekil önemli değil, samimiyet önemli.

Unutmayalım ki, namaz birileri için değil, Allah için kılınmalı.

Unutmayalım ki, namaz Allah’a açılan bir kapı.

Namaz dua kapısı. Siz isteyin yeter ki diyen Yaratıcımızla konuşma kapısı.

EY MÜSLÜMAN. Haydi. Bırak lafta Müslümanlık taslamayı. Bırak senin kaza namazın ne kadar benim bu kadar diye namaz yarıştırmayı.

EY MÜSLÜAN. Kulak ver, Bakara 3. Ayete, Kulak Ver Bakara 43’e Kulak ver Bakara 110’a. Kulak ver Ey Müslüman Kulak ver. Kuran’ı dinle. Kuran’ı anla. Kuran’ı yaşa.

Zor değil bunları yapman. Sadece seni yarı yolda bırakacağından hiç şüphe olmayan dostunu kovman gerekiyor. Haydi kov artık onu.