Müslüman Mısınız?


Bir gün karşınıza birisi çıkıp size Müslüman mısınız? Diye sorsa ne cevap verirsiniz. Ya da tepkiniz ne olur. Direkt Elhamdülilah müslümanım tabi bu nasıl bir soru mu dersiniz. Yoksa derin bir düşünce iklimine mi geçiş yaparsınız.

Genel de vereceğimiz ilk tepki bu nasıl soruymuş olacaktır. Halbu ki gözlerimizi bir dakikalığına kapatıp düşünce iklimine geçiş yapsak bir çok soruyla karşı karşıya gelebiliriz. Ve bu sorular belki de bize bir çok şeyleri hatırlacaktır.

İnsanların her gün çeşitli bahanelerle öldürüldüğü günümüz dünyasında SİZ bir Müslüman olarak, vahşeti, azgınlığı, rezilliği engelemek için ne yapıyorsunuz. Hergün aldatıldığı için canlı bomba oldu diye duyduğunuz haberde ki gençleri bu yoldan döndürmek için EY MÜSLÜMAN ne yapıyorsunuz. Küçüçük kız çocuklarını taciz eden sapık zihniyetlerin yok olması için EY MÜSLÜMAN ne yapıyorsunuz.

Soruyorum ne yapıyorunuz?. Müslüman mısınız? Diye sorulduğunda Elhamdülillah diyen EY MÜSLÜMAN, Ey Allah’ın yeryüzünde ki halifem dediği insan, ne yapıyorsun, söyle.

Her gün spor olsun veya herkese uymak için ya da gerçekten inandığın için kıldığın namazdan sonra, Allah’tan para, iş, çocuğuna iş, iyi bir eş, çoluk, çocuk, ev, araba vs. istedikden sonra unutmazsan bir dua mı ediveriyorsun. Ya da sadece okuduğun bel ki de hayatının yüzde birine bile yansıtmadığın Kuran-ı Kerim ayetlerini zor durumda olan, vahşice öldürülün insanlara mı hediye ediyorsun.

Ey insanoğlu, Ey uyuyan Müslüman. Farkında mısın. Senin bu zilletin yüzünden, senin bu acizliğin yüzünden, senin bu utanmaz tembelliğin yüzünden ve özde değil sözde Müslüman olmandan dolayı hergün binlerce insan acımasızca öldürülüyor. Yüzlercesi taciz ediliyor. Milyonlarca insan yurtlarından oluyor. Senin bu halin belkide Müslüman olacak ve ahiretini kurtaracak olan yüzlerce insana engel oluyor.

Hiç duydun mu şu ayeti. İNNA LİLLAH VE İNNA İLEYHİ RACİUN. Bir gün tattığında ölümü, Allah’ın huzuruna vardığında mahşer meydanında bu yapmadıkların veya yapamadıklarının hesabını sorduklarında ne diyeceksin. Hiç düşündün mü. Bence düşün. Vakit erken değil. Vakit hiç yok.

Haydi uyan.Uyan Müslüman.