Umut?

Umut...Kimisi için sadece 4 harften ibaret iken kimisi içinse yaşam biçimi.Peki umut sizin için ne ifade ediyor? Veya umudun kişiden kişiye göre farklı tanımları vardır.Siz umudu nasıl tanımlardınız?Ben umudu hiç gelmeyecek birini beklemek olarak tanımlardım biraç yıl öncesine kadar... Hatta hayal bile kurardım bununla ilgili.Şimdi ise ne hayal kuruyorum ne de umuda karşı bir inancım var.Bitti.Umut kelimesi benim için artık sadece şafşatadan ibaret.

Aslında çok fazla kişisel sebebim var umuda inanmamak için.Ya da bana öyle geliyordur.Bilemem.Ama bence umut eden insanlar hayal kırıklığına mahkum kişilerdir ve ben yeterince hayal kırıklığı yaşadığımı düşünüyorum.Mesela en büyük hayal kırıklığını mutlu yarınlar hayal ederek yaşadım.Sonra fark ettim ki ne yarınlar var elimizde ne de mutluluk.Her yeni güne başlarken merakla uyanıyoruz.Kendi kendimize soruyoruz "Acaba bugün hangi acı gerçeği öğreneceğim?Kim beni hayal kırıklığına uğratacak.?" diye. Neden? Neyin bedeli ki bu kadar hayal kırıklığı? Eminim birçok kişi böyle düşünüyordur. Ve eminim birbirinden çok farklı cevaplar vardır.Ben ise umuda bağlayacağım cevabımı.Başında da dediğim gibi eğer umut ediliyorsa bedel ödemek de kaçınılmazdır.Peki her umut edildiğinde bedel ödenir mi? İşte bu bilinmez.Bazen ödersin Bazen de o birikir,birikir ve sen ufacık bir hatada öyle büyük bir bedel ödersin ki şaşırırsın.Tabi ödediğin her bedel de aynı olmaz.Kimi zaman etkilenen sadece sen olursun kimi zaman da ailen,arkadaşların...Zamanın ve hatta insanların insafındasın.

Bazı insanlar bana hala da umudun olduğunu,ona inanmamı söylüyorlar.Bana inanmak için sebep göster dediğimde ise geçmişte bedel ödediğim sebepleri bana tekrar umuda inanmam için sunuyorlar.Şunu söyleyebilirim ki ; evet umuda inanmıyorum.Ama bazen keşke diyorum.Keşke inanacak bir umudum olsa da farkındalık yaratabilsem bir şekilde.Yapabileceğim tek şey ise tekrar umut edebilmeyi umut etmek...