Kararlılık

Dünyaya geldiğimiz günden beri bir uğraş ve çaba içindeyiz. Hep bir hedefimiz, isteğimiz olmuştur. Bazen bunlara ulaşmış, bazen de sınırlarına bile yaklaşamamışızdır. Bunların temelinde kararlılık yatıyor. Kararlı olduğumuz zaman ulaşmış, kararlılığımızdan ayrıldığımız zamanlar da yapamamış veya ulaşamamışızdır.

Tabi bilinmelidir ki kararlılık ve inatçılık arasından ince bir çizgi vardır. Genellikle insanlar inatçılar sevmez, kararlı davrananlara da saygı duyarlar. İnsanlar tarafından saygı duyulup nefretle karşılanmak istenmiyorsanız, bu ince çizgiyi beyniniz de iyi oturtmalısınız.

Kararlı olmak çok önemlidir. Bir işi başarıya ulaştıran kararlılıktır. Kararlı birisi her türlü sıkıntıyı üstesinden gelerek hedefine ulaşır. Böylece işinde veya alanın da başarılı olur.

Sıkıntı ve zorlukların karşısında sabırlı ve kararlı bir şekilde durmayanlar, hayatlarında genellikle başarısızlığı soluklarlar. Bir yola koyulduğumuzda elbet zorluklarla karşılanacağız. Önemli olan o zorlukların karşısında nasıl bir tavır takındığımızdır.

Başarılı olmak isteyen birisi, her zaman hörgücün de kararlılığı taşımak zorundadır. Böylece sıkıntılı bir durumla karşılaştığında, kararlılığını çıkartır ve o durumun üstesinden gelir.

Kararlılık, yılmadan, vazgeçmeden çalışmanın ifadesidir. Bu yüzden her daim karalı olup, zorluklar karşısında mücadeleci bir ruh takınmalıyız.

Rüzgar çoğu zaman gemileri istemedikleri bir rotaya sokmaya çalışır. Ama gemiler genellikle buna rağmen rotalarını değiştirmeden devam ederler. Bunun gibi sizi sürekli rotanızdan çıkarmak isteyen dış etkenler olacaktır. Bunlar aileden veya arkadaş çevremizden olabilir. Böyle bir durum karşısında size düşen tek şey var; karalılık ve azım göstermektir. Böylece rotanızdan, yolunuzdan sapmadan ilerleyeceksiniz. Sarsılmalar, ezilmeler olacaktır. Hatta hakaret edenler olacaktır size. Ama siz azimle yürüyeceksiniz. Olumsuzluklarda hep ümit kapısı arayacaksınız. Çoğu kapıdan geri çevrileceksiniz. İstenmiyeceksiniz . Siz o kapıyı buluna kadar kararlı ve istikarlı bir şekilde yürüyeceksiniz. Çünkü kararlılık ve azım istediğiniz kapının anaktarı hükmündedir.

Başarı ne kadar zor olursa, ödül o kadar değerli olur. Hayat size bu başarıyı sağlamadığında, sizler kararlı ve sebatlı bir şekilde gidip olacaksınız. Pes etmeden, hep devamlılığını sağlayacaksınız.

Bu tabı çoğu zaman zor olur. Zorluğu aşan siz olacaksınız.

Başarıya giden yolda en önemlisi azım ve karalılığımıza güvenmemizdir.

Unutulmamalıdır ki; inanmak başarının yarısıdır.

Söylemem gerekir ki; başarısızlık yoktur. Sadece yolda kararsızlık, inanç eksikliği ve pes etmek vardır.

Tarih buna şahitlik ediyor ki; hayatları boyunca inançlı, azimli ve en önemlisi de karalı bir şekilde yol alanlar hep başarıyı tatmışlardır.

Kararsızlıklarımızı tespit edip, tam gaz başarıya yol almalısınız.

Kararlı olmak için başta inanmak sonra gayret ve azım gereklidir.