Şimdi gülümse

Hayal etmek olmasını istediklerini gözünde canlandırmaktır. Çok istemek, olsun diye beklemektir. Hatta bazen sana uğramayacaklarını bildiklerini bile içinde büyümektir. Pembe gözlükleri takmaktır. Zararsız,  gürültüsüz,  eylemsiz... Ama insanın hayal kurması ne kadar güzelse, hayal kırıklığı da aynı şiddetle yıkımı yaşamaktır. Belki ölüm, belki ayrılık, belki ihanet olarak çarpar yüzüne. Acısını yaşadığımız her ne varsa biryerlerde hayallerimizden geçmiştir. Peki bir hayal kırıklığının acısı kaç satır eder?

Hayal, hayal olmaktan çıkıp bekleyişe dönüştüğü zaman veriyor kötü sinyallerini. 

Önüme sıraladığım bekleyişlerim vardı benim de. Yenisi eklendikçe en uçtaki yere düşen. Bitmek bilmeyen, devamı kesilmeyen bekleyişler, umutlar, bunların getirdiği planlar. Daha gerçekleşmedin ki diyerek uğurladıklarım, içine dahil ettiklerimi kaybettiğim planlarım vardı. Yine de ne kadar çok hayal o kadar mutluluk verir dedim. 

Ama umduğum gibi olmadı. 

İçime sığmayan bekleyişleri avuçlarıma da sığdıramadım. Kayıp gittiler bir bir. Ne kadar büyüklerse yıkımları da o kadar şiddetli oldu. Hayat gülen yüzüyle vaat ettiklerini aynı inandırıcılığıyla aldı benden. Ama bunlar günün sadece karanlık tarafı oldu. Öğrendiğim şey şu: Karanlığa dalıp ertesi güne doğacak güneşi yoksaydığımız zaman, somurtmaya alıştığımız zaman kalırız acıların altında. Gerçekleşmeyenlere inat gerçekleşen hayallerimiz, belki bitmek bilmeyen değil ama mutluluklarımız var birikmiş. Her zaman gülümsetecek şeyi bulmalı insan. Belki yürümeyi yeni öğrenmiş bir bebeğin adımlarında, belki topraktan yeni filizlenmiş bir çiçekte,  belki de karşıdan gelen aşık bir çiftte bulmalı. İmkansız değilya bu! İnsan nefesi kesilenin ardından akan yaşları dindirmesini biliyorsa,  yüzüne ufacık tebessümü iliştiremeyecek kadar aciz de olamaz. 

Acıları yoldaş etmeyi bırakmalı. Gülmek varken ağlamayı, hayal kırıklıklarını torbaya doldurup saklamayı bırakmalı,  mutsuzluğu gömmeli en yakın bahçeye. Şu " umduğum gibi olmadı " cümlesinden kurtulabilsin diye. 

Gül. Nefesini kesmeyen hiçbir şeyden, hiçbir kimseden, hiçbir zaman korkma. çünkü seni öldürmeyen güldürmeye de engel değil.