Bîçare âşık: Züleyhâ

Âh Züleyhâ.

Aşkının nefsi ile kirlenişini tevbelerle temizleyen kadın..

Âh Züleyha ..

Binlerce âhı nasıl sığdırdın yüreğine.?.Nil oldu belki gözyaşların..

Yusuf'u haksız yere zindana attırdın.Attıkça daha çok yandın.Yandıkça daha çok kanadı yaran .Kanadıkça sardın.Sardıkça daha fazla kanadı yaran , Yusuf'un yokluğunda ,Züleyhâ..

Aşkın kuyularından gelmişti Yusuf..Aşktı O baştan başa. Âşıktı o da..Lakin ne kadına , ne paraya , ne pula..Kendini yoktan var eden ,kendine ilim veren Rabb'ine aşıktı..Bir de babasına..Yakup..Yusuf'unun hasretiyle imtihan edilmiş ,gözlerine ak düşmüş bir baba..Hasrete en güzel sabrı gösteren bir Rasul..Yusuf'una kavuşmak için her an dili duada..Yusuf ise sarayda..

Saray..Züleyha'nın sarayı..Önceleri nefis ,şehvet yuvası ,tuzağı ..Sonraları Züleyha'ya zindan..Yusuf'un yokluğunda..

Âh Züleyha..Ne müthiş bir talih..Yusuf'a aşık olmak..Her zerren ile Yusuf diye yanmak..Hayat Züleyha..Kader ..Yusuf'u babası sevdi kuyuya düştü.Sen sevdin zindana..Evet ..Sen onu zindana attırdın.Ama asıl sen zindandaydın..Gönlünün esiriydin Yusuf'suz sarayda.Misâl-i zindanda....Köle Yusuf değildi.Sendin Züleyha..O'na köleydin yüreğinle baştan başa..Anla Züleyha  .

Merhamet yüklü bakıştı Yusuf'un bakışı .O bakışlarda bir tek sen yandın..Eridin Züleyha..Bak..Bak nil senin gözyaşını taşıyor çöllere..Peki senin gözyaşın elverdi mi içindeki çöle..?

Hayır Züleyha..Sen söndüremedin ateşini.Belki önceleri senin için bir köleydi Yusuf.Kandırabileceğin sıradan biriydi belki de  ..Ama sana göre..Yusuf'un Rabbi vardı.O ki Peygamberler güzeliydi..Şeytanın tuzağına av olur muydu.? O ki hem iffetti ,hem ismet..Rabb'inin merhamet tecellisi vardı O'nda. 

Ama sonra..Sonra Züleyha..Anladın ki Yusuf değil köle ..Sensin köle..Efendi sen değilsin..Yusuf efendi..Sen ki Nil'in 2.kadını.Tüm şöhretini ,paranı ,itibarını Yusuf'un yolunda harcamış lotus çiçeğiydin..Heyhat! Çocukların elinde yaşlı maskara oldun Züleyha..Olsun..Değmez miydi Yusuf için ?  ..Değerdi elbett..

Kalbinde âşk-ı kıyameti yaşayan Züleyha..Sahi nasıl durdun Yusuf zindandayken sen sarayda..? Hasret aşkın gıdasıdır sırrına mı erdin yoksa..?

Biz okuduk seni ..Düşündük .Ağladık sana ağladık.Vah Züleyha..Şerefli bir Peygamber'e gel demekle şeytanın oyuncağı oldun ilkin..Sonraları her kadının olmak istediği çilekeş Züleyha..

Bak şimdi hep Yusuf'la anılır oldu adın..Ağla Züleyha..Ya pişmanlıktan ..Ya mutluluktan..

Ama en çok ağlamak yakışır sana..

Yan Züleyha.

Anla.

Ve ağla Yusufsuzluğuna..Züleyha..