Ruhumuz. Enkaz altında…

Her insanın umut ettiği bir şey vardır. Kimisi gerçek aşkı umut eder, kimisi sağlığı, kimisi başarıyı vs. ama illaki bir hususta içinde büyüttüğü bir umudu vardır herkesin. Peki, o içinizde büyüttüğünüz umutların yıkıldığını ve altında can çekiştiğinizi hissettiniz mi? O tarif edilemeyen duyguyu tattınız mı hiç?

Evet, umutlar da yıkılır, yıkılıyormuş. Tıpkı yıllara meydan okumuş, içinde türlü hayatları barındırmış, acıyı, neşeyi, hüzünleri içinde yaşayan insanlarla beraber tecrübe etmiş harabe evler gibi. Umutlar da tıpkı o evler gibi yıkık dökük olabilir. Siz içinizde büyütebildiğiniz kadar büyütün, o umutlarınız uğruna türlü hayallerinizden vazgeçin kafi gelmez o umutları tek kelimeyle yıkanlara ve işin garip tarafı bildikleri halde hiç aldırış etmezler ruhunuzun da o umutlar altında kaldığına. Bir binanın temelleri nasıl o binayı ayakta tutan en önemli etkense, insanı da ayakta tutan umutları ve hayalleridir. Bir kere sarsılmaya görsün yaşa, makama, mertebeye bakmaz insanı yıkar geçer.

Velhasılıkelam biri çıkar karşınıza ve yere göğe sığdıramadığınız o umutlarınızı tek kelimeyle yerle bir eder ve düşünmez bile sizin de o enkazın altında son nefeslerinizi verdiğinizi.


Saygılarımla…


KAZIM EMRE AĞRALI