Bir Adam Düşünün

Image title

Bir Adam Düşünün;

Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın diyen ve bunu kelimelere dökerken emanet ceketinin içinde üşüyen bir adam.Dağları tuzla buz eden bu mütevaziliği ve asırlar sonrasında bile hatırlanacak o devrimci duruşu.Düşünün.

Küflü ekmekler arasında teslim ederken ruhunu sonsuz kudrete;ah etmeyecekti,kin tutmayacaktı onu unutan milletine.O gün yine büyük bir edayla duracaktı karşısında ağzı kan kokan kalabalıkların.Nefsi ile nefesi vedalaşırken dahi.

Koca Bir Çınar Düşünün;

Et ve kemikten bir çınar ve Rabb’e açılan dalları ile tam teçhizat.O çınar “Korkma” diye haykıracaktı tüm dünya kavimlerine.Peygamberden duymuştu bu sözü,yabancısı değildi.

Bir Şiir Düşünün;

Onunkisi bir şiirden ziyade bir haykırış bir ana feryadı gibi karşılanmıştı o berrak göklerde.Kanla,canla Hakka tapan her milletin istiklali için çıkacaktı meydanlara.

Bir Ülkü Düşünün;

Onun ülküsü nebatatın bahardaki dirilişi gibidir.Öyle canlıdır ve öyle uzanır bulutlara.Onun ülküsü bir çocuğun büyümesi,âmâ bir insanın görmesi,sağır bir insanın duymasıdır.Onun ülküsü hayatın asıl gayesi ve ruhun cesetle cebelleşmesidir.Düşünün.

Bir Adam Düşünün;

Uyandırmış insanları ortasından hayasızlık düşünün.O adamdır ki fikri,duruşu ve şahsiyetiyle durabilir karşısında tankların,topların ve ezelden ebede kadar yaşamış sonsuz mahlukatın.Bir kelâmla,içten bir “Korkma” sedasıyla sonunu getirebilir tüm putların.Başını kaldırdığında göğe mazlumlar için.Zalimlerin dikilir gözleri papuçlarına.Kaçarlar için için.Düşünün.

Bu döngü sonsuz bir aydınlığın fecrine yol alan bir yaşam kavgasıdır ve kovar hayasızlık bulutlarına bürünen tüm canavarları.Neslini tüketir nemrutların.Yaralasına tuz basar firavunların.

Bir adam düşünün

Bir hayat düşünün

Akif ‘i düşünün

Herkes ortasındayken ömür düşünün

Kaldırın omuzlarından insanlığın zulüm kökünü