Aile Kültürü

İnsanlık doğduğunda bu yana bir çok şey öğrenir. Bir bebek düşünün; doğduğundan itibaren emeklemeye yürümeye ve en sonunda (belirli bir yaşa geldiğinde konuşmaya başlar. En basit örnek; anne ya da baba der değil mi?

Aile kavramını tanıdığımızda annenin ya da  babanın ne kadar değerli olduğunu ve onlara ne kadar çok değer vermemiz gerektiğini buluruz bulduğumuz her kavramın farklılığını aile kültüründe yaşanmamız gerekiyor. Doğduğumuzdan bu yana her zaman ailemiz yanımızdadır.  Ne durumda olursak olalım. Hastalıkta sağlıkta farketmez. Ama onları üzmemek, onları incitmemek için elimizden gelen herseyi yapalım . Çünkü onlar her daim bizim yanımızda. 

Aile kavramının önemini çocuklarınıza lütfen aşılayın. Çocuklar hayata renk katar. Kendimden örnek vereyim sizlere; ben anne değilim fakat annemi çok iyi anlıyorum artık. Çünkü kendimi annemin yerine koymayı öğrendim. Onun üzüntüsü benim de üzüntümdür. Hele ki baba ailenin temel çekirdeği onları üzmek hem kendimizi kandırmak hemde kendimizi bin kat daha üzmek olur.

Bu yüzden ailemiz çok değer verelim yoksa hersey için çok geç olabilir.