Kültürlerimize ve sanatımıza neden sahip

KÜLTÜR- SANATIN TANIMI VE HAYATIMIZDAKİ YERİ

Kültür insanların örf ve adetlerini paylaştığı bir kavramdır. Bu örf ve adetler doğrultusunda bu hayat devam eder. İnsanların iç içe olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Ve onları kendi kültürlerince tanıyoruz.  Bence her Kültür birbirleri ile iletişim içerisinde olması gerekir. Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki, kültürlerimizi en iyi şekilde birbirlerimize yansıtıyoruz

Öncelikle size bir kaç sorum var yanlış anlamazsanız ;

Sizin için kültür nedir?

Hiç farklı bir kültür tanıdınız mı? 

Tanıdıysanız kendiniz ile övünün çünkü kültürün ne demek olduğunu anlamış oldunuz.

O halde kültürü öncelikle şöyle taniyalım;

Değerlerimiz adetlerimiz ve bizi insan yapan degerlerimizdir. Farklı Milletler ile iç içe olduğumuzda ve onları tanıdığımızda farklı kültürler tanımış oluruz. Iste bunların tümüne "kültür" adını verebiliriz.

Aslında her alanda kendimizi gelistirebiliriz örneğin bale müzik tiyatro vb.etkinliklerde bulunabilir ve sanat denilen kavramı taniyabiliriz. Öyleyse sanatı da ; doğal çevredeki insanların sosyalleşmek ya da kendilerini gelistirebilmek amacıyla uğraştıkları aktivitelere sanat denir. 

Örneğin bale; en ünlü balerinlerden biri olan Anastasia abromova hisselligi ve ruhuyla büyük bir Balerin olmayı başarmıştır .  Başarısı ile dünyanın en iyi balerinleri arasında listeye girmiştir. 

Pekala kültür ile sanat arasındaki fark nedir bunu hiç düşündünüz mü? Biraz bunu irdeleyerek konuya giriş yapalım. 

Kültür insanların düşünce ve yaşadıkları ortamı benimsemesi sanat ise düşüncelerin ve sosyalligin benimsenmesi pekala buradaki farkı bulabildik mi?

Düşünceler sosyallik ile kıyaslanamaz. 


Sizin düşünceleriniz neler yorumlarınızı bekliyorum.:)