Üniversite Arkadaşlığı

Bu yazıyı bu sitede henüz üniversiteye başlamamış ve yeni başlayacak yeni yetmeler için yazıyorum. Evet, evet, senin için! Üniversiteye girebilmek için çok çalıştın, çalışırken hayaller kurdun bol bol; "sürekli eğleneceğim", "çok güzel dostlar edineceğim" gibi gibi. Ve şimdi yavaşça gözlerini açıp, hayal kurmayı bırakıyorsun. Çünkü üniversitede arkadaş diye bir şey yok.

Üniversiteye başladığında, sana işi düşünce kırk yıllık dost imiş gibi yaklaşan, işi bitince ise selam bile vermeyen ve tekrar işi düşünce aynı yüzsüzlükle tekrar sırnaşan insanlar tanıyacaksın ve bu insanlar bölüm arkadaş(!)larının tamamını oluşturacak. Nerede yanlış yapıyorum, hatam nerede diye kendini sorgulayacaksın bol bol, hata sende değil arkadaşım. Çünkü burası üniversite ve insanlar nasılsa birkaç yıl sonra kim kimi görecek diye düşünerek içindeki tüm kötülüğü, fırsatçılığı, çıkarcılığı dışarı vuruyorlar. 

Üniversiteye yeni başlayan yeni yetme, evet sen! Üniversiteden de, orada tanıyacağın insanlardan hiçbir şey bekleme ki hayal kırıklığına uğramayasın. Üniversitede arkadaş diye bir şey yok, rakip var ve sen rakip olarak görmesende herkes seni rakibi olarak görecek ve ayağını kaydırmak için, mutsuz olman için elinden geleni yapacaklar.