Yaşamaya Değer

Image title

Bu sabah da açtın gözlerini.Bu, sana bugün için saklı olan güzellikleri görmen için güzel bir fırsat değil mi?Ahh evet yine bundan bahsedenlerden biriyim bende.Bunu ne kadar sürekli duysanızda henüz anlamlaştıramadığımız bir sürü şey var.Gözlerinin açışında mutlu olmuyorsan sen nankörsün! Evet,evet !

Üstelik mız mız çocuklar gibi şikayet ediyorsun hayattan.Oysa,mutlu olmak için beklediğiniz o gün hangi gündür?O güne ait bir şeyler hissetmiyorsan ve en önemlisi de harekete geçmiyorsan,'o gün' diye bir şey olmayacak ne yazıkki.Tıpkı bugün dünün geleceği olması gibi.Çocukken kurduğunuz şu yaşlarınızın hayalini hatırlayın..Bir sürü şeyler yapacaktınız değil mi? Yada en basitinden bir an önce büyümek isteyişlerimiz, o umut dolu yüreğimize ne kadar da oturmuştu.. Büyüdük ve ortaokula,liseye,üniversiteye başlıyoruz..Hayallerimizi neden bu kadar fırlatıp attık bir kenara.Yoksa hayalinin henüz farkında değil misin? Büyüdün ya işte ! Basit mi geliyor yoksa sana bu? Bunu dileyen sendin oysaki..O küçük yüreğine sığdıramayacağın kadar büyük.!

Ve senin hayat listende daha bir sürü hayalini gerçekleştirdiğin anın var bunu farkedemesende..Farketmen için ise hayatının içinde gömülü güzelliklerini çıkarıp o anlarını yaşaman gerekiyor.Ve bu yaşamaya değer.Hayat anlamsız değil o kadar anlamlı ki aslında bunu farketmen en önemli parça belki de..Eğer bir şeyler yapmazsan bugün,sıkıcı bulduğun bu günlerini hayatına bir sey katamadığın için pişman olacaksın.Zamanda yolculuk yapamadığımıza göre sadece tek bir şansımız var.Arkadaşımın tavsiyesi üzerine izlediğim bir film bana bu konuyla ilgili çokça şey kattı:''Her anını son anmış gibi yaşa'' Bu an bir daha yaşanmayacak ve yeni şeyler yapmak için sabırsızlanmanın da tam da yeri değil mi?

Ne kadar aynı şeyleri yaşıyormuşuz gibi gözükse de,zaman hep farklı..Akıp gidiyor o.Sen ne kadar bekleyip köşeye çekilsende..Hadi kalk ve bugünü çok özel bir gün yap.Hatta sana bir sır vereyim mi? 'Kahve'! Bu bile gününüzü mutlu etmek için harika bir sebep.Yoo bencil değilim eminim seninde mutlu olabileceğin bir nesne,içecek yada Biri' olmalı..O biri bugün gelmese de elbet bir gün gelecek.Ya da sen gidersin kim bilir..Ama bu bekleyişin mutsuz etmemeli seni.Onu yüreğinde taşıyarak da yapabilirsin küçük mutluluklarını.Evet hayat bize her istediğimizi sunmaz karşımıza.Ama şundan emin olun,eğer gönülden bir şeylerin olması için çabalıyorsan bunun boşa gitmeyeceğini bil.Daha büyük mutluluğunuz bugün olmasa bile çabaladığın bugünler seni o güne yetiştirecek tabi küçük mutluluklarınızı yanınıza almayı unutmazsanız..Çünkü küçük mutluluklarınız, sizin büyük mutluluğunuzun bir bileti..

Ve bu yazıyı okuduğuna göre hayatını istediğin hale getirmek için güzel bir gün değil mi? Tıpkı bugün ve gelecek günler gibi..