Senin Yıldızın Hangisi?

Image title

Yıldızlar kadar derin midir düşünceler? Yoksa düşüncelerin varabildiği kadar mıdır yıldızlar? Dedim içimden. Bu muhakemeyi yapmak aslında bi' üçüncüyü sözcüğü anlamlandırmak için gerekli olan başka bir derinliği ortaya çıkaracağı muhtemel. Lakin, yıldızlar kadar gizli değildir aklında belirttiğin düşüncen yada saklayıp bir köşeye fırlattığın. Bu gizlilik değil, korkaklıktır. Evet, evet. Her doğru her yerde söylenmez demek de ne demektir? Bunu korkaklar yapar. Düşüncesinden yargılanmaktan korkanlar içindir bu cümle. Oysa doğruysa söylenen sonuçlara katlanmaya razı olup, doğrularını dik tutarak beklemek daha da onurlu değil midir her defasında gurur yaptığı sandığın gönlüne?

Ben düşüncemden korkuyor muydum, bilmiyorum. Gizlediğim,korkaklığımdı. Oysa her şeyin farkında olandım aslında. Sabretmekti belki de yapılması gereken, ya da yıldızlara bakıp bir dünya kurmaktı nereye kayacağını bilmeden.

İstediğim çok uzağa kaymaktı dünyamda. Tek olmaktı belki de istediğim ama bir o kadar da çabucak farkedilen. Yalnız ve güçlü. Aslında ne kadar da çelişkili olan bu iki hece, iki sözcük yıldızsan eğer birleştirici ve anlamlıydı aslında. Göz alıcı ve biricik. Çünkü yıldızlar, farklıdır kalbi orada olana da.

Her insanın bir yıldızı vardır gökyüzünde. Ama sahip çıkana anlamlıdır onlar, kaybetmeden. Dostudur bir nevi. Tüm karanlığa rağmen yanınızda olandır.

Senin yıldızın hangisi?

Şu soldaki benim, tek olan.