Bir Bakış Hayattır

Image title

Hiç beklemediğiniz bir anda , her şey sıradan görünürken ve yaşamdan çok da bir beklentinin içinde olmadığında , tadı tuzu yokken hayatın ‘o’ kişi karşınızda beliriverir. Ne siz onun gelişine anlam verirsiniz ne de o sizin bu ani gelişinize .

Fakat daha günün ilk anlarından itibaren evren size bugün bir şeyler olacağını söylüyordu . Ama kulak vermediniz , duymazdan geldiniz , gözlerinizi kapattınız … Sonra o büyük an … Kalbiniz bir farklı hızla çarpmaya başlar ve içiniz aşk ile dolup taşar. Dünyayı farklı görürsünüz. Ağaçlar , dağlar , çiçekler , insanlar , yollar , şehirler ve diğer her şey size çok farklı görünür . Adeta hayatta bir basamak yukarı çıkmış , ruhunuza huzur karışmıştır.Hayatınız da ona benzeyen hiç bir şey görmemişsinizdir daha önce . Büyülenircesine olduğunuz yerde kalakalırsınız . Kalbinizden yukarı doğru sıcak bir şeylerin çıktığını hissedersiniz .Midenize bir yumru çöker ve ellerinizi tam olarak kontrol edemez ve bir türlü kendi benliğinize dönemezsiniz. Unutulmayacak günlerin miladıdır . Konuşmak kelimesinin anlamını sözlükten bakacak kadar her şey beyninizden uçup gitmiştir çoktan. Konuşmak imkansız evet düşünmek ondan daha imkansız . İçinizde bir kızakla gezen yaramaz aşk çocuğunun peşinden koşarsınız ama asla yetişemezsiniz . Konuşmayı bir şeyler söylemeyi isteyip yapamadığınızda anlarsınız aslında bir masalın içinde olduğunuzu … Hem konuşmak böyle bir anın büyüsünü de bozacaktır. Sessizce onun gözlerinde mıhlanır kalırsınız. Uzun uzun bakarsınız ve kendinizi en güvenli bakışlarda bulursunuz. O insanın gözleri ve gözlerindeki anlam hayatınız boyunca aradığınız gerçekliktedir. Bir masalın kapısını araladığınızı fark edersiniz . İçinde bulunduğunuz o kısa an size gerçek olmayacak kadar masalsı ve harika görünür. Kendinizi bir insan gibi değil de evrenin sonsuzluğa doğru yolculuğuna çıkmış bir atom gibi hissedersiniz. Karşınızdaki insanın diğerlerimden farklarını değil direkt onun kendi varlığını hissedersiniz . Karşınızdaki kişi normal bir insan olsaydı ve ondan yalnızca bir şeyler hissetseydiniz onun diğerler insanlardan farkına odaklanırdınız. Karşılaştırma yaparak onu yüceltirdiniz. Fakat ‘AŞK ‘ buna izin vermez . Doğrudan o insana odaklanır onu o yapan şeyler zaten herkesten farkını da size hissettirecektir. Bunu evren size sunacaktır merak etmeyin.

Sizden uzaklaştığında sanki kendinizden uzaklaşmış gibi hissedersiniz. O büyülü anın sona ulaştığını zaten hissedersiniz. Az sonra bitecektir. O kişi yavaşça uzaklaşmaya başlar . Sizden uzağa attığı her adım , içinizdeki bir şeyleri alıp götürür ve sizi kendinize yabancı yapar . Kendi gittiği gibi yanında sizi de götürür.

UMARIM , hayatta bazı şeylerin değerini kaybetmeden anlar ve sahip çıkarsınız.

AŞK insana ya bir kere gelir ya da hiç gelmez…