Sezen'li Sitem

''Ne senden öncesi,ne senden sonrası'' demiş Sezen aksu. Dinlerken iç çekiyorum. Hani insanın hayatında bir dönüm noktası olur ya. İnsanın herşeyden vazgeçtiği ve herkese küstüğü bir an. İşte o dönüm noktasındayım. Öncesi ve sonrası arasında bir noktadayım...Ne gidebiliyorum ne kalabiliyorum. Öncesi ne kadar kötüyse, sonrası güzelken,biranda kötü oldu. İşte ben o noktada aşka küstüm. Sonra devam ediyor şarkı ''Ben sende tutuklu kaldım''... Hah işte diyorum, galiba tam da bu noktadayım. Müebbet galiba. Hiç terkedemeyeceğim bir hapishandeyim. ''Sen'' aklımda ben ''sende''. 

Sevgi buydu herhalde. Vazgeçmenin mümkün olmadığı,canım yansa da onun uğruna yanıp tutuşmaktı demek ki. Bir şarkı vardı '' Aşk için ölmeli aşk ozaman aşk'' diye. Yaşayarak da sevemez miyim?  İlla ölmeli mi içimiz?  Niye bukadar acımasız olmak zorundaydı bazı duygular? En güzel duygular biranda ölüyor. Bir bakıyoruz herşey güzelken sanki dünyanın kahrını çekercesine omzumuza acılar yüklenmiş. Halbu ki sadece sevmişizdir.

Sen hala aynı yerdesin. Ne öncen senin gibiydi,ne de senden sonrası senin gibi olabildi. Madem yazıya Sezen Aksu'yla başladım onunla devam edeyim. ''Sana korkular bıraktım,bir de yeni başlangıçlar''. Sen yeniden başla elbet herşeye ama ben böyle devam edeceğim. Şarkının devamında ''Gidiyorum''diyor o. Yok,ben gitmiyorum. Dedim ya hani öyle bir noktadayım ki ne sen ol istiyorum ne de sensiz olayım istiyorum,gidemiyorum oyüzden. 

Bir şehir var,bana küs. Güneş doğmayı unutuyor bazen,yağmurlar dinmiyor. Ve üstelik sokakları bomboş. Neden mi? Sen yoksun. Camdan dışarıyı seyrederken otobüste,beklediğin sokakları görüyorum,yürüdğün caddeleri. Kafamı çeviriyorum çünkü sen yoksun. Bakmaya gerek kalmıyor. Zaten göremeyeceğim. 

İnsanlar bana okadar soğuk geliyorki. Bir kaç kişi dışında kimseyi yaklaştırmıyorum kendime. Yalandan gülümsemek artık yoruyor çünkü. Ben kendime de yenildim sana da. Hiç gelmeyecek birini beklemek çok zor. ''Keşke''leri yamaladın dilime öyle gittin. Ve bir gün karşıma çıkacak olursan bilki,gözlerim sana hala aynı bakacak. Duygular değişmeyince gözlerin dili de değişmez. 

Yazının son ksmını da başladığım gibi bitireceğim. Yani Sezen Aksu,duyguları en güzel ifade eden o eşsiz kadınla... ''Suçlu ne sensin ne de benim şimdi sensizim sen de bensiz''.


Etiketler: aşk sezen aksu sitem