Din ve Vicdan Sömürgeciliği.

Hemen hemen her gün, gerek sosyal medya gerekse televizyonda dini motifler içeren ve bu sayede popülerlik ve yüksek satış hedefleyen içeriklerle karşılaşıyoruz.
İnsanların Dini motiflere olan düşkünlüğünü ve vicdanlarını kullanarak rant elde etmek isteyen şahıs ve toplulukların maalesef bu hedeflerine ulaştıklarını görüyoruz. 

Sosyal medyadan başlayacak olursak, neredeyse her gün sosyal medyada  hasta  çocuk resmleri, dini motifli resimler, şiddet mağduru kadın veya çocuklar görüyoruz. Bu resimlerin altına:"Müslüman olan bu fotoğrafı paylaşır, Türküm diyorsan bunu beğen, bu güzelliği beğenmeyen olmaz herhalde, bir beğeni 3 tl₺ bir paylaşım 5 tl, Müslümanım diyorsan beğen..." gibi yazılar yazılarak paylaşımların artması ve sayfaların gelişmesi sağlanılıyor. İnsanlarin vicdanları üzerinden rant elde ediliyor. Tabiri caizse insanların Dini değerleri ve vicdanları üzerinden yapılan bu sahtekarlığın bir benzerine de televizyon programlarında rastlıyoruz. Piyasada ekonomik değeri çok düşük olmasına rağmen dini motifli ürünlerin güya dindar görünen bir kaç sahtekar, duygusuz ve şuursuzun satış esnasında sarf ettiği vicdanlara sirayet eden sahte cümleler ile televizyon karşısındaki saf yurdum insanının bu ürünlere yönelmesi sağlanıyor. Alçakça Din ve vicdanlar sömürülüyor.

Unutmayın ki sosyal platformlar, paylaşımlara sponsor olmaz, kesinlikle beğeni ve paylaşım sonucu ücret ödemez. 

Bu paylaşımlar yurdum insanının duygularını istismar etmek için yapılan paylaşımlardır.

Televizyonlarda yapılan satışlara gelecek olursak da, unutmayın ki satılan ürünlerin aynısını piyasada daha ucuza mal edebilir en azından Din ve vicdan istismarının önüne geçebilirsiniz. Bu sahtekarların, Dini ve vicdanları; adi, basit, duygusuz ve  münafıkça sömürmelerine izin vermeyin.  Yakınlarınızı ve çevrenizdeki insanları bu konuda uyarın, bilgilendirin.


Ahmet Furkan ŞİMŞEK


Etiketler: dini motifler