Sevmek mi Sevilmek mi?

  Sevmek mi, sevilmek mi sözü takıldı bugünlerde aklıma.. Kimi sevmek diyor, sevmediğin tarafından sevilmekte var düşüncesiyle.. Kimi sevilmek mi acaba diyor, hiç yaşamamışlığın verdiği acemiliğiyle. Sevilmek diyor, hiç sevilmediğini düşünen kalp önce. Sevilmek, birisi için diğerlerinden farklı olduğunu hissetmek diyor. Sonra o da düşünmeye başlıyor, "acaba gerçekten sevilmek mi. ." Diğerinin söylediği aklına takılıyor çünkü "sevmediğin tarafından sevilmek.."

  Evet; sevilmek güzel bir duygu, insanı mutlu eden, kendini iyi hissetiren, belki de öz güvenini yerine getiren. Ama ya sevmediğin tarafından sevilirsen? Hiç bir şey hissetmediğin biri tarafından sevilirsen. O zaman bir anlam ifade eder mi sevilmek. Seni mutlu eder mi? 

  Etmez.. Kimseyi mutlu etmez. O sevgi, seven tarafı üzmekten başka hiç bir işe yaramaz. Sevmediğin tarafından sevilmek umrunda olmaz ki, çünkü senin gözün senin sevdiğindedir, seni sevende değil. Sen, seni seven seni ne kadar sevmiş görmezsin ki. Ne kadar çok sevilirsen sevil, sevdiğin tarafından sevilmedikçe mutlu olamazsın ki. O yüzden; sevmek mi, sevilmek mi sorusunun cevabı; SEVMEK bence.. Ne kadar sevdiğin tarafından sevilmeme ihtimalinde olsa..