Bayram Arefesi...

Her evde anneler tarafından hiç bitmeyen temizlik başladı bitmek üzere. Bayramdan önceki son gündeyiz. Erkekler bütçesine göre kurbanlık baktı pazarlıklar sıkıca yapıldı.

Size hepimizin bildiği ama üzerinde durmadığı şeyleri anlatacağım. Bayramımız bayram olsun fakat gelin birde bayramı bayram olmayan üzüntü hüsran açlık ve yoklukla bayramı geçirecek kardeşlerimizin haline bir bakalım.Arakan, Suriye, Filistin, Irak... Daha sayabileceğimiz bir çok yer ve bir çok insan. Bu bayram evlerde tatlılar, etler, şekerler yenirken işten güçten değil ümmetin halinden konuşalım. Her yerde katliam varken babalar çocuklarının mezarında yetim çocuklar baba-annelerin mezarının başında bayram yaparken biz bayramı gelen misafirlerle ve ailemizle gülerek geçirmeyelim. Hiçbir şey yapamıyorsakta bu mübarek günlerde dua edelim. Kardeşlerimiz için çırpınan gönüllerin yanında dualarımızla bulunalım. Abir el Cenabi adlı 14 yaşında Iraklı bir kız kardeşimizin zamanında beş ABD askeri tarafından nasıl tecavüze uğradığını ve daha sonra kendisinin ve ailesinin nasıl öldürüldüğünü ve bedenlerinin yakıldığını ve bugün yarın bizimde başımıza geleceğinin bilincinde olarak geçirelim günlerimizi. Kudüs'ün boynu bükükken ümmetin çocukları yetimken Arakan'daki kardeşlerimizin kurtulmak için sığınma kamplarına gitmeye çalışırken çektiği çile gözler önündeyken günlerce aç kalıp ulaştıkları kıyıdan geri itilip bir çoğu boğulurken, Suriye'de canlı cansız evladını enkazın altından çıkarmaya çalışırken, bir çok hanım ablalarımız tutuklanıp girdikleri hapishanede tecavüze uğrayıp türlü işkencelere maruz kalırken Filistin'li ablamız sırf örtüsünü açmadığı için israil askeri tarafından şehit edilirken kısacası İslam hiçe sayılırken bizim bayramımız bayram olmuş kurban ettiğiniz hayvanın eti lezzetli ne fark eder? Ağızımızın tadını kaçıran bu kadar olay varken o tadı zaten alamayız. Biz bu zamana kadar bu coğrafyada o kadar kurban verdik ki zamanında Çanakkale'de atalarımız, şuanda yanı başımızda kardeşlerimiz belki şehadet ulaşılabilecek en güzel mertebe ölmek bir çözüm onlar için ama her gün çektikleri çocuğuna eşine ve kendisine bir şey olmadı diye şükür eden bir anne, elinde bulunan bayat çeyrek ekmeği aç olduğu halde yanındakilerle bölüşen ufak çocuk... Her lokmamızda aklımıza onlar gelsin. Amacım içinizi karartmak değil farkındalık oluşturmak içinde bulunduğumuz imtihana dikkat çekmek.
 Ve son olarak unutmayalım ki "Allah'a kestiğiniz kurbanların ne etleri, ne de kanları ulaşır. Ancak O'na sizin takvanız ulaşacaktır." (Hac Suresi 37.Ayet). Gelin bu yılki bayramınızda bir faklılık olsun. Bayramımız ve amellerimiz ümmetin kurtuluşuna bu imtihandan sabırlı çıkmaya vesile olsun. Bayramınız mübarek olsun.Image title