Esmerimin Ela Gözlüsü

Image title

ESMERİMİN ELA GÖZLÜSÜ

-"Dur" dedi kadın.

Hayallerine yakışan adamın gidişini doğal bir durum gibi izleyemezdi. Engel oldu gururu yalvarmasına. Belki de pişman olacaktı ayaklarına kapanmadığına ama sanki bir tarafıda emindi,adamın ayaklarının altında ezileceğine. Arkasına bile bakmadı genç adam. Zaten baksa yeniden alev alırdı küle dönmüş aşkı. Kaçıyordu adam, korkuyordu lakin kadın bunu bilmiyordu. Günlerce ağladı kadın, yastığı rimel lekesinden desenler yaptı.

Giden yalnız değilse bu kalana yapılan bir haksızlıktır.Yalnız değildi ela gözlüm.Yanında bir türlü aklından,kalbinden atamadığı kadın vardı.. "Kaybettiğim kadın" demişti onun için.Yapacak bir şey yoktu ama kadın elindeki sigaranın alevinin kağıdı milim milim takibi gibi peşine düşmüştü adamın.Her gün onun sesiyle,fotoğrafıyla uyanıyordu.Yüzünü görmese günü aydın olmuyordu adeta.Adını söylemeye kalksak erkekler kendinden utanır,kişiliği gibi sağlamdı adının anlamı da.Kadın ışık veremiyordu yeterince ona.Aslında kadındaki ışık bütün samanyolundan daha parlaktı,ama adam düşünceli,görmez kadını.Kayboldun be Esmerim.Kendi aydınlığında boğuldun kızım sen.Herkese akıl verirken,kendi söküğünü dikemedin. Ne de çok değer verdin ela gözlüne.Ulan adam ego konusunda kendini utanmasa Tanrı ilan edecek !

-Deme lan öyle, efsane değil miydi sence de ?

Senin o adamı düşünen beyninin bütün kıvrımlarına sesleniyorum "Hiçbir halt değil lan o adam boş,hemde bomboş". Aklım almıyor nasıl bu derece sarhoş olduğuna.

-Benimleyken dünyayı unut,kimse bana bakmıyor bir tek ela gözlüm var dedi lan.Sigaramın son nefesini kendine sakladı.Sanki "Sen dur!Sana hiçbir şeyin zarar vermesine izin vermem" der gibiydi.

-İnandın,etkilendin değil mi sende?Senin hayatından geçen erkekler Eros’un yanlış okları mıydı?

-Eros’un okları gibi sap lan onlar.Karıştırma onu adamımla.Zeus görse,saygıdan diz çökerdi önünde.Bir adamda olması gereken her şey vardı be Kıvanç.Komikti,cesurdu,özgüveni yerinde off saydırma işte lafın kısası Adam gibi Adamdı.

Bir kadının göz yaşları,ah o damlalar…Aylarca şiş gözler gördüm ben.Eski halini unuttum Esmerimin.Demek ki kızlar bu kadar duygusal varlıklarmış.Kızda ki aşka bak.Adam elin kızları ile gününü gün eder,farklı bedenlerde arar mutluluğu,ama benim Esmerim evde kendini paralar.Erkekliğim ağır geldi bir anda bana.Omuzlarımızdaki yükü yeni fark ettim.Her kadın Esmerim gibiyse,bende korkarım aşktan.Kadın dediğin varlık,varoluş hikayemize göre erkeğin kalbinden yaratılmış.Ama bizim cinsimizin bozukları,o hatuna hayatını adamak,gönlünün efendisi yapmak yerine,aşık olan kadından kaçarlar.Ne yazık ki erkek olarak bir kadın kadar cesur değiliz.Saçlarını kesen kadınlar sizce çok mu sever o hallerini? Ulan kesecek damar bulamayıp,güzelim saçlara kıyıyorlar.Sakın yanlış anlayıp ölmekten korkuyorlar sanmayın.Ölümden değil,ölünce sevdiğini görememekten korkarlar.

Kırmayın lan kadınları.Oğlum yeryüzündeki meleklerden bahsediyorum.Ben inançsızım ne meleği derseniz,ulan eşek! Kadınlar melek değil de insan ise sen nesin? Bu düşünce ile odunun en alasısın.Düşün o varlığı bir.Sen hiç sevgilisi için süslenen bir kadın gördün mü?Ben gördüm.Biz giyinip,diş fırçalayıp çıkarız en fazla 30 dakikadır bu işlem.Melekler geceden kıyafet ayarlar,buluşma saatinden en az 2 saat önce başlar hazırlanmaya.Bir eyeliner çekiyorlar,ulan kız nefes bile almıyor o çizgi sanki yamuk olsa,sevdiğinin bakışı değişir diye.Yanaklarına sürdükleri allıklar beni benden alır zaten.Gözün bende olsun,he bir de haberin olsun pembe yanaklarıma dudakların nasılda yakışır,derler adeta.Tel tel ayırdığı o kirpikler var ya kardeşim,ağlatırsan saplansın kalbine!İşin özeti adam olun adam.

Hatun diye sev ki bilsin onun sendeki yerini.Ayrılıp sırtını dönüp gitmeden önce iyi düşün o kadını.Zaten çekip gideceksen hiç başlama.Daha birkaç saat önce sevdiğin kadına ,birden ne oluyor da hoşça kal diyorsun ben ona da anlam veremiyorum.

Aylar geçti ayrılık sancıları yeni yeni dindi,adam dönmedi.Haberini alır oldu Esmerim,barışmış kaybettiği kadını ile.Dengesiz dediğimiz adam kızın parmağına takmış yüzüğü ilan etmiş dünyaya aşkını.Senin aşkın,geride yaş dolu bir çift göz bırakıp gitmekse,sözüm yoktur sana.Gizlice,sessiz sessiz sever bu hatun seni.Ama unutma en büyük ah olur o kadının göz yaşları…