Lanetli Komşu Kızı Bölüm IX

Candaş, kendine geldi fakat konuşmuyordu. Bir kaç soru sordum fakat cevap alamadım. Parmağıyla evi işaret ediyordu. Eve girdim ama her şey normaldi ve korkulacak bir şey yok gibi duruyordu. Sadece sayfaları açık olan bir kitap yere düşmüştü. Kitabın açık sayfalarında yılan figürlü yüzük hakkında bir şeyler yazıyordu ama bu yüzükten iki taneydi, biri beyaz biri siyah...

Kitapta ''Beyaz yüzük insanları büyülemeye, siyah yüzük ise ruhlarla ve cinlerle iletişimi ve hükmetme gücüne sahiptir. İki yüzüğe sahip olan kişiler bütün varlıklara hükmedebilirler ama bu yüzüğe sahip olanların gözlerinin içine bakmayın eğer bakarsanız ona itaat etmek zorunda kalirsiniz '' yazıyordu. Kitabın sayfalarında hep ruhlarla ve cinlerle ilgili bilgiler ve Ayza hakkında bir şeyler yazıyordu. Daha sonra okurum diyerek yanıma aldım ve Candaş'ın yanına gittiğimde Begüm gitmişti ve Candaş artık kendini toparlamış gibiydi, kimi gördüğünü soracaktım ama gizemli kişinin mesajı sormamı engellemişti. ''Umarım kitapta yazanları dikkate alırsın'' yazıyordu. Yoksaa! Candaş'ın gördüğü kişi gizemli kişi miydi? İyi ama Candaş'tan ne istiyor olabilir? 

-Kimi gördün ve niye bu kadar korktun?

-Dışarı çıktım eve geldiğimde kapının açık olduğunu gördüm. İçeriye girdiğimde babamın koltuğunda biri oturuyordu. Ama yüzü gözükmüyordu, bana tek söylediği şey ''Baban, öldürüldü eğer Acar'ın da baban gibi öldürülmesini istemiyorsan ona yardım et'' dedi. Emir Bey'i kim öldürmek isteyebilir ki? Neden öldürmek ister? bunları düşünüyordum.

-Neler oluyor Acar? Bu adam kim? Seni nereden tanıyor?

Mektubu,sandığı,yüzüğü,gizemli kişiyi,Ayza'yı bütün esrarengiz olayları tek tek anlattım. Sırları çözmek için o yüzüğe ihtiyacımız vardı. Peki bu yüzüğün gücünü Begüm biliyor muydu? Ama önce düşünmem gereken tek soru, o yüzüğü nasıl alacağım?... Candaş ile bunu düşünürken gizemli kişiden tekrar mesaj geldi. ''Sandığın anahtarı iki tane ve ikisi de çok uzakta değil.'' Biri Begüm'de diğeri nerede ozaman?

Candaş'a sandığı ve mektubu göstermek için eve davet ettim. Kapının altında kağıt duruyordu, gizemli kişiden geldiğini düşünerek açtım ve yanıldığımı anladım. Kağıtta ''Diğerleri öldü artık sıra sizde -Ayza'' Ne demek oluyor bu? Bizden ne istiyor? Ben bunları düşünerek kapıyı açtığımda Candaş'ın verdiği tepki beni daha çok şaşırttı.

-Bu babamın odasındaki sandık, ne işi var burda?

-Sana anlattığım gizemli kişi getirdi ama içinde ne olduğunu bilmiyorum.

-Daha önce içinde ne olduğunu ben de görmedim. Ama esrarengiz şeylerin olduğunu düşünüyorum. Babam bu sandığa gözü gibi bakardı.

Yoksa gizemli kişi Emir Bey olabilir mi? diye aklımdan geçirmiştim. Ama öldü, daha doğrusu öldürüldü ve böyle bir şey olması imkansız. Sırlar, gizemli kişi ve Ayza... Bermuda şeytan üçgeninin sırrı gibi çözülemez gözükse de çözeceğimi biliyorum.