Windows 10 Harikası!


Image title


Öncelikle Terry Myerson'a teşekkürler. Gerçekten çok güzel bir Windows sürümüne kavuşturdu bizi. Windows 10 herkesin de söylediği gibi piyasaya sürülen en geniş cihaz seçeneğine sahip işletim sistemidir. Windows 7 ve 8 işletim sistemlerinin bir şekilde harmanlandığını bizlere gösteriyor bu işletim sistemi. Tamamen görsellikte farklılık vardır ve her şey daha basit bir şekilde ulaşılabilecek hale getirilmiştir.

Güncelleme yaklaşık 30 dakika sürüyor. Hiçbir belge silinmiyor. İnternet geçmişiniz de buna dahil. Manuel olarak yapmanız gereken bir şey yok. Arkanıza yaslanın ve teknolojinin güzelliğini bekleyin.

Windows 10’un en güzel özelliklerinden biri başlat menüsünde bulunan arama tuşuna bastığınız zaman hem cihazınızdaki dosyalarda arama yapıyor hem de internet geçmişimizle arama yapıp sonuçları size aktarıyor. İşletim sisteminin yeni özelliklerinden biri ise Task View olarak adlandırılan yeni bir menü. Android işletim sistemi kullanan insanların alışık olduğu şekilde ekranda birden fazla uygulama açtığımızda hepsini aynı ekranda görebiliyoruz ve bunların arasında geçişler yapabiliyoruz. Ayrıca Snap Asist denilen bir araç sayesinde arayüzde açık olan uygulamaları görüp bunları kapatabiliyoruz veya aralarında geçiş yapabiliyoruz. Windows 10 işletim sisteminin en can alıcı noktası ise alt kısmında tarih ve saatini yazdığı bölümde konuşma balonu şeklinde olan buton. Bu sembol sayesinde bütün ayarlarımıza tek tıkla ulaşabiliyoruz. Bütün bildirimleri tek bir ekranda gözüküyor sosyal medya, e-posta bildirimlerinize kadar. Windows 10 ile yeni gelen bir tarayıcımız Microsoft Edge artık Türkçe olarak hizmet verebiliyor. Ayrıca Chrome’dan daha hızlı bir şekilde kişisel ayarlarınız yapılıyor, web üzerinden not almak ve bunları kolay bir şekilde paylaşmak da artık mümkün. One note sayesinde web'de gezindiğimiz zaman tekrar gözatmak isteğimiz notlara ‘’sonra oku’’ özelliği ile kolay bir şekilde ulaşabiliyoruz. İstediğimiz sayıda masaüstü kurabiliyoruz ve bu sayede etaplara ayırdığımız farklı masaüstlerine sahip oluyoruz.

Aslında Windows 8 kullanıcalarının alışık olduğu, Windows 7 kullanıcılarında olmayan bir özellik ise Mağazalar. İstediğimiz uygulamaları kolaylıkla indirdiğimiz bir yer. Arama ekranının yanında olan Görev Görünümü ile o an açık olan bütün uygulamaları aynı anda tek bir ekranda gözlemleyebiliyoruz. Başlat Menüsü sol tarafında sık kullanılanları gösteriyor ve tüm uygulamalar ayrı bir sekme şeklinde olduğu için görsel anlamda fazla bir yer kaplamıyor.

Uzay Çağı için uygun bir işletim sistemi olmuş. Yüklemek isteyen arkadaşlar öncelikle bilgisayarındaki bütün güncellemeleri yapmalıdır. Hiçbir dosya kaybı yoktur, hepsi kopyalanıyor. Görsel anlamda mükemmel bir işletim sistemi, ayrıca cihazımız daha da hızlı.

Bu işletim sistemi tamamen ücretsiz bir şekilde yükleniyor. Fakat bu olay 1 yıl ücretsiz. Daha sonra güncelleme özelliklerinden bazıları ücretli olacak bu da Pro seviyesine uygun. Bunları yapmak zorunda değilsiniz, para harcamaya gerek yok böyle de oldukça güzel. Kötü bir yönüne rastlamadım. Umarım siz de Windows 10'u beğenirsiniz.


NuR