Lanetli Komşu Kızı Bölüm V

apıyı açtığımda evimin içinde büyük görkemli bir sandık duruyordu. Üstünde ''Mektubun cevabı burada fakat ANAHTARI sende'' yazıyordu. Ne demek oluyor bu? Bunu kim getirdi evime? Anahtar sende derken neyi kastetiyordu? Sandığı biraz inceledikten sonra kilidi bulmuştum ama sorun bu sandığın anahtarı normal bir anahtar değildi. Nerede bulacağım ben bu anahtarı? Uyuyup uyandığımda bu olanların hepsinin bir rüyada olmasını o kadar çok isterdim ama maalesef rüya olamazdı.

Uyumaya çalışıyordum fakat başaramıyordum. Sanki beni sandığa iten bir kuvvet var gibiydi. Sandığın her tarafını inceliyordum fakat o kilit kısmından başka bir şey bulamıyordum. Kilit kısmı kıvrımlardan oluşuyor ama ne olabilir? diye düşünürken birden, Hatırladım! Kesin yüzüğün üzerinde yılan figürü ama o yüzüğü ve o kadını nerede bulabilirim? Şuan tek pişmanlığım sizi istediğiniz yere bırakmamı ister misiniz? dediğinde hemen hayır dememdi. Belki kabul etmiş olsaydım şuan nerede olduğunu biliyor olabilirdim. Resmen ''Ayağına gelen fırsatı tepmek'' deyimi benim şuan ki durumuma cuk diye oturuyordu. Saat o kadar ilerlemiş ki sabah olduğunun farkına yeni varıyordum. Bir bardak çayı yudumladıktan sonra koşuya gitmeye karar verdim, belki kafamdaki bu sorulardan kurtulabilirdim.

Tam evden çıkacakken telefon çaldı.

-Alo. Buyurun!

-Koşu yapmak için en iyi yer Cennet Bahçesi. Orada bir sürpriz seni bekliyor. (dedikten sonra telefon kapandı.)

Cennet Bahçesi mi? İyi de orayı o ismi ben verdim ve benden başka kimse bilmiyor, ne demek oluyor bu? Sabah sabah bir gizem daha ortaya çıkıyordu.

Cennet bahçesine yaklaştıkça titremeye başlıyordum. (Yaz günleri buralar serin olurdu ama bugün çok soğuktu.) Telefonda seni sürpriz bekliyor demişti. Hani nerede sürpriz? derken telefonum çalmaya başladı.

-Sürprizi görmek istiyorsan dediklerimi yapmalısın.

-Tamam

-Şimdi karşında duran melek şeklindeki heykele doğru yürümeye başla ve yerdeki kürekle heykelin dibini kaz sürprizin o heykelin orada seni bekliyor...

Telefon kapandıktan sonra hemen kürekle kazmaya başladım. Biraz kazdıktan sonra bir şeye takılmıştı. Neye takıldı acaba? Hızlı hızlı kazdıktan sonra bir şeyler çıkmaya başladı. Sürpriz dediği şeyi gördükten sonra şok olmuştum. Böyle bir şey olamaz imkansız...