Lanetli Komşu Kızı III.Bölüm

Esin Hanım'ın parmağı ve Emir Bey'in tepki vermemesi ne kadar tuhaf. Aradan birkaç hafta geçtikten sonra Emir Bey'in kendini asarak intihar ettiği haberi gelmişti. Durduk yere niye astı kendini? Bir sebebi olması lazımdı. Geriye sadece Candaş kalmıştı. Tek başına ne yapabilirdi? Bu evi bırakıp gidemezdi. İçinde ailesiyle birlikte yaşadıkları anılar vardı ama yalnız başına bu korkunç evde kalması da pek doğru olmazdı. 

Kitap okumayı seven bir insanım ve okurken bir anda Emir Bey'in yüzündeki işaretlere benzeyen hatta tıpa tıp aynısı olan işaretler görmüştüm. Bu işaretler aslında ruhlarla bir bağlantısını olduğunu öğrenince şaşırmıştım. Emir Bey'in ruhlarla ne işi olabilirdi? Yoksaaa! Emir Bey'in evde olmadığında evdeki o kargaşayı yaratan kişi onlar mıydı? Belki alakası yoktur umarım ilerleyen zamanlarda öğrenirim

Aylar geçti ama Candaş'tan ses soluk çıkmıyordu. Başına bir şey gelmiş olmasın? Hemen yanına gidip kapıyı çaldım ve Candaş kendini toparlamış gibiydi. İçeri davet etti ve mecburen kabul etmiştim. Kapıdan içeri girince karşınıza koskocaman bir kitaplık ve birbirinden eski tozlu kitaplar duruyordu.Candaş:

-Bir şeyler hazırlayıp geliyorum. 

Onu beklerken bende kitaplıktan bir kitabı alıp göz atmaya başladım. Kitapların çoğunluğu hep ruhlar ve cinler hakkındaydı. Tuhaf Emir Bey'in bu kitaplarla ne ilgisi olabilirdi? Kitaba göz atmaya devam ederken birden Candaş'ın ''Ne yapıyorsun sen bırak kitapları'' demesiyle kitabı kapattım ve ikramlar için teşekkür edip eve geldim. Candaş'ın durduk yere verdiği tepki nedendi? Yoksaaa! düşündüklerim doğru muydu? Emir Bey'in ölümü Esin Hanım'ın kesik parmağı hepsinin nedeni onlar  mıydı?