Üniversite hazırlık sınıfında nasıl başarılı olabiliriz?

Image title

Herkese merhaba! Öncelikli selamımı yeni üniversiteye kayıt olmuş, ingilizce bölüm seçmiş ve hazırlık sınıfı okuyacak 'hazırlık mağduru' arkadaşlara iletiyorum! :) Hazırlık mağduru dediysem gözünüzü korkutmasın, bir kaç ipucu ile mağdur sıfatından kurtulmak mümkün! Biraz rahatladığınızı düşünüyorum, böyle devam!:)

Öncelikle, neden İNGİLİZCE? Hepimizin bildiği gibi dünya gelişiyor, küreselleşme ile toplumlar birbirine daha yakın hale geldi. İnsanlar dünyanın ortak dili olarak ingilizceyi seçmişler. O zaman bize de öğrenmek düşüyor.

Bir iletişim fakültesi, yani medya bölümü öğrencisi olarak hazırlıkta nasıl bir yol izlemeliyiz bunu paylaşmak istedim. Hazırlığa A1 seviyesinde başladım yani HARFlerle yüzleştim :) Ardından "what is your name?" dediler. Genel kelimeleri öğrendik ve hooop A2. Öncelikle arkadaşlar eğer gerçekten "İngilizce'nin İ'sini bilmiyorum" diyorsanız işiniz birazcık zor ama çok azcık :) Her gün tekrar yapmalısınız. 

İngilizce Öğrenirken Günlük Tekrarın Önemi

Her gün tekrar yapmanın faydasını sınavlarda mutlaka göreceksiniz. Bol bol kelime ezberlemelisiniz. Çünkü, ingilizce öğrenirken kelime bilmek gerçekten çok önemli. Bunun için günde 20 kelime çalışmanız yeterli. Tabi daha fazla da çalışabilirsiniz bu tamamen size kalmış. Yabancı film izlemekte ingilizcenize büyük katkı sağlayacaktır. Etkisini konuşmada, sınavlarınızda görebilirsiniz. Grameri çalışmayı da tabi ki unutmuyoruz. Yazı sınavlarınızda gramer çok önemlidir. Sistemli ve düzenli bir çalışma ile hazırlığın üstesinden gelebilirsiniz. Çevrenizde 1 senede yapamazsın gibi olumsuz yorumlara lütfen kulak asmayın, kendinize güvenin. İnanın ve başarılarınızı izleyin, başkalarının da izlemesine imkan verin! Günümüzde, ingilizce bilmenin önemini tekrar söylememe gerek yok sanırım, İngilizceden korkmayın. Siz ingilizce bölüm okuyorsunuz; ŞANSLISINIZ!:))