AutoCAD Nedir? Kimler Kullanır?

Merhaba arkadaşlar,bu yazımızda Autocad programını inceleyeceğiz.2 boyutlu ve 3 boyutlu çizimler için kullanılan basit bir programdır aslında.

Ne işe yarar?

AutoCAD programı ile mimari çizimler yapılabilir.El ile çizimin aksine teknoloji çağına uygun olarak düzenlenen programımızda istediğimiz her nesneyi çizebiliriz.Tasarımını yaptığımız projelerin görsel olarak hazırlanması için gerekli olan bir programdır.

Kimler kullanabilir?

Yüksekokullarda bazı mühendislik ve mimarlık bölümlerinde kullanılır.Meslek alanları olarak düşünürsek;

* Mimari Alanlarda,
* Makina Alanlarında yani Makina Mühendisliği diyebiliriz,
* İnşaat sektöründe mimarigibi genel olarak kullanımı yoğundur,
* Mobilya Dekorasyonsektörlerinde,
* Elektirik Ve Elektronik yaniBilgisayardestekli elektrik mühendisliği, daha çok şalter tesisleri, elektrikprojelerinin akım yolu şemaları çizimi ve buna bağlı projelendirmeçalışmalarının her aşamasını kapsar.

Nasıl yüklenir?

Normal download sitelerinde programı indirmek bazen güç olabilir.Uzun süre beklemek gerekiyor.Fakat bununda basit bir yolu var.Autodesk ürünü olan AutoCAD’i kendi sitesinden üstelik öğrenciyseniz 3 yıl ücretsiz olarak kullanabileceğiniz biçimde indirirsiniz.

Öğrenme yolları

Bu tür programlar için belirli kurslar vardır.Fakat öğrenciyim ve zamanım kısıtlı öğrenmek için derseniz ben bunun etkili yolunu denedim.Youtube sitesinde Yakın Kampüs’ün kaydettiği AutoCAD videoları bulunmaktadır.Herkesin anlayabileceği şekilde güzelce anlatıyor beyefendi.

Image title