Bir 'Hiç' Uğruna

Nereden başlanır ki bu tür konulara bilemedim. Bir 'Hiç' Uğruna..  Bir masum insan, bir masum beden. Yürekleri dağladı... Sabah bültenlerinin 'son dakika' haberi olarak kayıtlara geçti. Ülkemin savcısı rehin alınmıştı. Hemde ülkemin 'Adalet sarayında'.. Daha sonra bir fotoğraf yayımlanmaya başlandı sosyal medya ve 'bazı' medya kuruluşlarında. Gazetecilik bu olmasa gerek! Sonrası düşünülmeden yapılacak bir haber ne kadar gönüldendir meçhul.. Arkada yetim kalan çocuğun her gün bakıp 'Anne, babamın kafasında neden silah var?' diye sorabileceğini hiç mi düşünemediniz... 

Eğer bir yürekte Allah korkusu olur ise, o yürek her an ihlas ile yaşama mücadelesi verir kendine. Ama bir yürekte Allah korkusu bir yana bir zerre vicdan yok ise birleri değil binleri öldürmek ona zevk verir. Çünkü o nefsine mahkum olmuş bir kere.. Ne buyurdu Cenab-ı Mevlâ:

"Kim bir mümini kasden öldürürse onun cezası, içinde ebedî kalmak üzere gireceği cehennemdir. Allah ona gazab etmiş, onu lânetlemiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır." (Nisa, 4/93)


Peki şimdi hiç soruyor muyuz kendimize: "Fe eyne tezhebûn" / "(Bu gidiş nereye?)"

Dava ne idi sizin için? Ekmek almaya gidiyor dediğiniz bir çocuğun davasını tam uç noktaya getirip sonuçlanmasına ramak kala, artık evine ekmek götüremeyecek bir  babayı öldürmek mi? Dava dediğiniz yolun şeytanın yolu olduğunu sizlere hatırlatmak istiyorum ama size niceler anlattı bir şey fark etmedi, ne çare artık.. Onların ne durumda olduklarını Allah (c.c) şöyle buyurmuş:

"Onlara: «Yeryüzünde bozgunculuk yapmayın!» denildiği zaman: «Biz ancak düzelticileriz» derler." (Bakara, 11)

Şehid Savcımız son anlarında abdest alıp namaz kılmış..

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Umre Fotoğrafı

Mesai arkadaşlarının açıklamaları şöyle: "Olayın öncesi odasına gidip savcım hadi gel beraber bir çay içelim" dedim. Merhum savcı ise, "Siz buyurun ben bir abdest alıp namaz kılayım öyle içelim" demiş. Odasında abdestini almış, namazını kılmış ve hemen sonrasında DHKP-C'liler odasını basmışlar... Bir Mü'min her zaman ölüme hazırlıklı olmalı değil mi? İman varsa imkan vardır ne güzel takip etmiş merhum savcım.

Rabbim şehadetini kabul eylesin inşaallah güzel insan. Tekrardan, şehidimize Allah'tan rahmet, sevenlerine ve yakınlarına sabırlar dilerim..

Şehit Savcı Kiraz Cenaze Töreni