Kapitalizme Lanet

Yeni dünyanın insanını kontrol edebilmek için kusursuz bir sistem kurmuş olan dünya 'liderlerinin' ve politikacıların vicdan değmemiş beyinleriyle geliştirdikleri, 21.yy'ın en zirvede icadı olan kapitalizme salam olsun!

'Kapitalizm önce hastalığı verir, sonra ilacı icad eder ve satar' sözü durumu açıklıyor sanırım. İnsan benliğinin doyumsuzluğunu temel alan bu sistem, insanı iki uçta tutar. Zirve ve kuyu olarak tabir edebileceğimiz bu iki uç insanın tüm insani değerlerini elinden almış ve onun yerine ellerine cep telefonları, büyük lensli fotoğraf makineleri, üzerinde oynanmış çok beğenili fotoğraflar, gece klüpleri ve sayarak bitirilemeyecek marka etiketli beyni çöple dolduracak malzeme vermiştir.

Her insan önem sırasına göre bir liste yapar olmuş ve bu listenin bir numarasına kendisini yazmış. Elbet herkes kendini önemsemeli fakat bunu ölçülü bir şekilde yapmalıdır ki şunu bilin; çoğu insan iki numaraya sizi değil cep telefonunu yazıyor.

İşletim sisteminin desteklediği ölçüde içinde dostluk, paylaşmak, gülümsetmek erdemlerinin sanal versiyonlarının yüklendiği uygulamalar üretiliyor. Megapiksel manyağı insanlar birbirlerine ekranlardan bakıyor ve bunu öğrenen insan oğlu göz göze gelme hissini unutuyor.

En güzel kıyafeti sen giymelisin, en güzel makyajı sen yapmalısın, en çok beğenilen waffle fotoğrafını sosyal medyada sen paylaşmalısın. İki adım ötende açlıktan ölen çocuğu umursamamalı, bunun yerine arabanın 120 km'yi gösteren hız ibresinin fotoğrafını paylaşmalısın.Gittiğin partide fotoğraf çektirmelisin ve kar yağarken çocuğunun rızkı için dışarıda çalışan işçi abinin o soğukta donması seni ilgilendirmemeli. 21.yy'da bu şekilde önemli olursun. Zirvede olmanın kuralı budur. Bu yarışta imkan bulamayanlar ise kuyudadır. Egosunu doyuramamanın verdiği acıyla depresyon, madde bağımlılığı, kötü arkadaş ortamları ve sonu intihara kadar varan bir yola girebilirler.

Evet kardeşim, senin asıl amacın insanları mutlu etmek ve yaşadığın dünyayı daha güzel ve yaşanılabilir bir yer yapmak değil; kadınlara ve erkeklere kendini beğendirmek, çok para kazanmak, doymamak ve kimseyi umursamamaktır.

Bir şeye değer verirken neden değer verdiğini düşünme. Toplum ne diyorsa odur. Toplum marka giymeyi değerli kıldıysa o en değerlidir, toplum diğer insanları hakir görüyorsa o diğer insanları en çok sen küçümsemelisin. Kitap okumak zaman kaybıdır, sen iyisi mi bir selfie çek ve bırak dünya dönmeye devam etsin.

Teşekkürler 21.yy, teşekkürler kapitalizm, teşekkürler duyarlılığı yalnızca kendine işleyen yeni dünya insanı.