İslam Devletleri; Merhamet

İslam devletleri Peygamberimiz Muhammed Mustafa (sav) tarafından bir konuda uyarılmıştır. Merhamet konusunda İslam askerleri her fetihte İslam uygarlığı dilini konuşturmuş ve halkın kılına dokunmamıştır. Yaşlılara, çocuklara, kadınlara dokunmamıştır. Yani kısaca silah kaldırmayan herkes müminlerle eşittir (vatandaş konumunda eşittir). Yabancılar mahkemelerde müminleri haklı iken bile idam ederken İslam devletleri haksız mü'minlere cezasını kesmiş, kendi topraklarında yaşayan insanları kendi evladlarıyla eşit tutmuştur. Dini konularda değil yanlız vatandaş yurttaş konumunda herkes eşitti.

İslam devletlerinde sıradan işciler bile sultanlara dava açmıştır. Yaşlı bir kadın derdini sultana sitem ede ede anlatmıştır. Bu ise yabancı ülkelerde işkencelerle aslanlara yedirmeler olurdu. Bir işci değil krala dava açmak her dakika vergi alan kralına vergi vermemesi bile çok fena idi. Sıkı hatta sıkının sıkısı krallar kendi halkına ama daha çok müslüman halka yapmadığını bırakmadı. Krallar işgal yaptıklarında kuyuları kapatır, hayvanları öldürür, ağaçları yakar, ekinleri yakar, kadınları alır, kendilerine direnleri başaşağı kaynar suya atarlar. Ya müslümanlar? Ağaç eker, yaşlı çiftçi Alex'e yardım ederler. Hristiyan kızları görünce edebden yüzlerini çevirir. Kuyu açar tüm halka eşit miktarda dağıtırlar. Onlarla yolda dalga geçmez çok sayıda olmalarına güvenip Hristiyanları soymazlar. Dövmezlerdi gerekmedikçe.

Müslümanlar her tarafıyla merhametini belli ederken, kafirler eziyet damarlarlarına esir düşmüş halde işgencelere devam ederler. Bir bakın şu tarihe İngilizler, Fransızlar, İtalyanlar, Ruslar, Ermeniler, Bulgarlar özellikle en fena Sırplar tarihte milletimize neler yaşattı. 1. Dünya Savaşı'ndan çok insan katlettiler. Bu toplumlar bir düşünün. Ya Osmanlı sizin bir tek askerinize değil size de el atsaydı, Ya Tarık Bin Ziyad İspanya 'yı kılıçtan geçirseydi, ya Selçuklu Asya'yı kılıçtan geçirseydi ne olurdu? Halifeler ve torunları Güney, Osmanlı Batı ve Doğu, Selçuklu Asya ne olurdu? Bir Hıristiyan, Yahudi vb. sapıklar ortada kalır mıydı? Ama yok Osmanlı, Selçuklu ve diğer mübarek sultanlar bu hain soysuzlara oğlum diye kucak acıp sevdiler. Özel konumlar verdiler maddi konularda ya bizler de atamız Atilla gibi olsaydık? "Bir o sarsmıştı sizi, 3 kere de İslam dünyası; ne güzel olurdu ama?" dedi mi o insanlar.

Ey Müslüman halk uyanalım. Onların bize çektirdikleri açıklanmasa da siz bilin. Bize yaptıklarını ve şuna inanın o insanlara atalarımız güvendi hata etti siz güvenip de hata etmeyin. Bugün ülkemizi seven varsa çok büyük bir güç olduk diye seviyorlar. Yoksa Mümin devletler yıkılırken Türkiyeyi de sarsmaya bizi anlayıp bizim özümüzü kullanıp vurmaya çalışıyorlar. Onlar bizim kültürümüzü bizden çok öğrenip bize öğretirmiş numarasıyla yabancı ellere yavaşca çekiyorlar. Uyanalım, toplanalım sokaktaki arkadaşa, küçüğe, genç aslanlara inanalım. Onlar bizi biz onları kurtaralım. Çoğalalım, uğraşalım ve atalarımız gibi eskiyi yine bulalım.