İyi Bir Blog İçin 4 İpucu

Bu yazıda; blogunuzun ziyaretçiler tarafından sık ziyaret edilen ve beğenilen bir blog olması için 5 gerekli ipucunu sizlere sunacağım. Bu ipuçlarını dikkate alıp blogunuzda uygularsanız eminim ki kayda değer sonuçlar alabilirsiniz. Wikipedia'nin tanımıyla blog ''Blog, genellikle güncelden eskiye doğru sıralanmış yazı ve yorumların yayınlandığı, web tabanlı bir yayını belirtir. Çoğunlukla her gönderinin sonunda yazarın adı ve gönderi zamanı belirtilir. Yayıncının seçimine göre okuyucular yazılara yorum yapılabilir. Yorumlar, blog kültürünün çok önemli bir dinamiğidir; bu sayede yazar ve okuyucular arasında iletişim sağlanır.''

İnternet dünyasında milyonlarca farklı içerik ve işlevde blog bulunmakta. Bu blogların kimileri kişisel kimileri bir tanıtım blogları kimileri moda blogları...

blog

Özgün İçerik

Belki bu kelimeyi bir çok web sitesinde duydunuz; ÖZGÜN İÇERİK. Blogunuzun en temel işlevlerinden içeriğinizin özgün olması... Özgün içerik kullanımıyla okuyucularına kendi fikirler ve görüşlerinizi en samimi cümlelerinizde yansıtabilirsiniz.

İstikrar

Blog yazılarınız için mutlaka kendinize bir plan yapmalısınız. Kendinize blog günleri, saatleri oluşturmalısınız. Bu sayede ziyaretçileriniz blogunuza girdiğiniz 2 hafta önceki yazıyla karşılaşmamalı. Düzenli olarak yazılan bloglar ziyaretçiler tarafından düzenli olarak ziyaret edilir.

Metin İçeriği

Blogunuzda yayınladığınız metinlerin içeriği Türkçe yazım kurallarına göre düzgün olmalı, cümlelerinizi samimi bir şekilde okuyucalarına yansıtmalısınız. Blogunuzun ana konusunu hiçbir zaman yazılarınızda terketmemeli, ziyaretçilerinize blogunuzu benimsetmelisiniz.

Ziyaretçilere Cevap Verme

Blogunuzda yazılarınıza yorum yapan ziyaretçilere mutlaka samimi bir dille cevap vermeli, sorunlarına çözüm üretmeye çalışmalısınız.