Sosyal Medya Çılgınlığı !

Sosyal medya bu kelimeyi her gün defalarca duyar olduk.Haberlerde, internette, kitaplarda karşımıza çıkıyor. Peki nedir bu sosyal medya? Wikipedia göre ''Sosyal medya, Web 2.0'ın kullanıcı hizmetine sunulmasıyla birlikte, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşılmasını sağlayan medya sistemidir''

Sosyal medya deyince aklımıza ilk olarak Facebook, Twitter, Instagram gibi çeşitli web paylaşım platformları geliyor. Kimilerine göre sosyal medya eğlenceden çok ihtiyaç haline gelmiş,saatlerini sosyal medya adı altındaki internet sitelerinden geçiriyor. Aslında doğru sosyal medya hayatımızın içine son zamanlarda iyice işlemiş durumda, dizilerde bile sosyal medya etiketleri yer alıyor. İnsanlar birbirlerini sosyal medya üstünden takip ediyor, dürtüyor.

Davulcu seni dürttü.

Sosyal Medya'nın iyi tarafları bulunsa da kötü tarafları insanı alıp götürüyor. Bir çok eylem, protesto sosyal medya üstünden toplanıyor, bir konu hakkında yüzlerce asılsız haberler, fotoğraflar sosyal medya üstünden saniyeler içinde tüm dünyaya yayılıyor.

Demek ki ne diyoruz ? Sosyal Medya kullanmasını bilene yararlı ! :)