Herşeye Rağmen Hayat Güzel

Hayatta sahip olduğumuz ne var ki? Şöyle bir baktığımızda neler görüyoruz etrafımızda? Yaradan bize ne verdi? Para, şöhret, otorite... Bunlara sahip miyiz acaba? Özümüzle buluştuğumuz vakit bizle beraber neler gelecek? En sevdiğimiz gömlek, içinde su içmeye dahi korktuğumuz arabamız, yıllarca çabaladığımız kariyerimiz...

Her zaman sorarım bu soruları kendime. Hayat anlamını keşfedebilmek için kitaplar yazmaya değmeyecek kadar beyhude. Ocağınızda bir demlik çayınız kaynıyorsa, bu çayın sıcaklığında dertleşeceğiniz dostlarınız varsa, iş dönüşü kapıyı heyecanla açacak bir çocuğunuz varsa Yaradan'a binlerce kez şükredin. Denize atabileceğiniz iyilikleriniz olsun. Daha ne bekler ki insan... Dertlere dahi sevgi duyun; Rabbimin esamesidirler çünkü. Sevgi hayatın sunduğu en verimli topraktır. Hicaz bir şarkı yüreğinizi yumuşatır.

Hayatın anlamı insanlardır bir bakıma. Hayatı anlamlı kılmak bizim elimizde. Her sabah güneşin doğuşundaki mucizeleri fark etmektir hayat. Her yeni doğuş Rabbimin güzeliklerini getirir bize. Hayatın merkezine yerleştirir. Yakalayabilmek de bizim elimizde yakalamamak da. Anlatmakla anlaşılmaz hayat, yaşamak gerek. Buram buram ciğerlerimizde hissetmek lazım. Unutmamalıyız ki her şeye ama her şeye rağmen hayat güzel.