Sağ-Sol, Yukarı-Aşağı

Sağ-sol çatışması milletimizin ve ülkemizin terakkisi için aşılması gereken en mühim engeldir. Sağ ve sol ideolojiler köken bakımından Avrupalıdır ve milletimizin tabiatı ile bağdaşmaz; daha doğrusu geçtiğimiz yüzyılı kasıp kavuran, milyonların ölümüne sebep olmuş hiçbir ideoloji ile bağdaşmaz, bağdaşamaz. Bu alafranga ideolojiler birbirine düşmandır. Milletlerin içerisinde derin uçurumlar oluşmasının sorumlusudur. Bu gerçeğin farkında olmamız lazım.

Bozkurt, muhafazakar bir siyasi hareketin sembolü olamaz. Bozkurt, Ergenekon'dan çıkan tüm Türkler'in önderidir. Orta Asya'daki Türk Devletleri'nin çoğuna baktığınız zaman hanedan haricinde hiçbir sosyal sınıf göremezsiniz. Atatürk bu ülkeyi kurtarırken sağcı-solcu ayrımı yaptı mı? ''Karşı taraftan olan batsın'' şeklindeki anlayış emperyalistlerin yüzünü güldürmekten başka bir işe yaramaz.

Komünizm, sosyalizm, faşizm hiçbir zaman vatanımızın kurtuluş parolası olamaz. Bu ideolojiler Avrupa ve Rusya'nın şartlarında vücuda gelmişlerdir. Kurtuluş Savaşı dönemini kılı kırk yararak analiz etmekte yarar olduğunu düşünüyorum. Memleketin ve ulusun istiklalinden başka bir gayeden bahsedilmiş miydi? Bir kez bile sen komünistsin, sen sağcısın bizimle işin olmaz gibi bir anlayış gözetildi mi?

Ancak bir olursak her karış toprağından cevher fışkıran bu cennet vatanı refaha kavuşturabiliriz. Bu milletin ruhiyatının yansıması olan Atatürkçülük 'bir' olan halkımıza rehber olmalıdır. Yalnız bu noktada Atatürk'ü ilahlaştıran bağnaz Kemalizm ideolojisi ile Atatürkçülüğü ayırmakta yarar var. Atatürk ''Ben manevi miras olarak hiçbir ayet, dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım akıldır.'' diyerek bağnazlığın her çeşidini reddetmiştir.

Atatürk'ü önder olarak gören vatandaşlarımızın bu hataya düşmemelerini öneririm. Sorgulamamak ve düşünmemek en az sağ-sol karmaşası kadar tehlikelidir. Mamafih eğitim sisteminin de bu hususta suçu büyük. Medeniyet meşalesi öğrencilerimize Atatürk'ün kimlik bilgileri yerine ideolojisi öğretilseydi bugün bambaşka şeylerden bahsediyor olacaktık. En basitinden Latin Alfabesi'nin Türkçe'ye en uygun sesleri taşıdığı için getirildiğini bu halk bilseydi şu an halkın kafasını karıştırmaktan başka hiçbir şeye yaramayan sözde aydınlar cevaplarını almış olurlardı. Uzun lafın kısası Atatürk ve ideolojisi milletin benliğinin yansımasıdır. Bu  milletin özünden beslenmiştir. Evrensel olamaz. Çareyi uzaklarda aramaya gerek yok. Komünizm'de önemli bir yere sahip Karl Marx Almanya'da doğmuştur. Tarihte ilk faşist partiyi kuran Benito Mussolini İtalyan bir diktatördür. Atatürk ise o dönemde Osmanlı toprağı olan Selanik'te dünyaya gelmiş, babasının kökeni Konya'ya, Anadolu'nun göbeğine dayanmaktadır. İyi düşünün derim.

Dip Not: Yazıdaki grafiğin orjinal boyutunu görmek için TIKLAYIN.