Kılıcını Çeksin Gelsin Ölüm

Aslında biliyorsun az çok aklımdan geçenleri, nereye gidersen git hep peşinden gelmedi mi? Kendini duvardan duvara çarpmaktansa içindeki nefreti dışa vur demedim mi?

Onun ya da bir başkasının yüreğine girebilmeyi marifet saymıştın oysa şimdi hiçbiri yanında değil. Ne olursa olsun birgün yalnız kalacaksın aldanma sakın yanındakilere, sana gülümseyenlere, seni seviyorum diyenlere, dost diyene, aşk diyene... Bir gün kimse tutmayacak elinden. Kötü konuşmuyorum hayır bana öyle bakma, gerçekler bunlar. Senin kabul edemediğin, etmek istemediğin gerçekler. Ama biliyorsun herkesin yeri belli. Gün gelecek dokuz tane tahtanın altında akıbetini bekleyeceksin ve evet bunu yalnız yapacaksın. Senin için kimse mezara girmeyecek, kimse seninle her yola adım atmayacak. Aldanma sakın karşılık olmadan kimse seninle olmayacak, seni kimse çıkarsız sevmeyecek, derdini anlatabileceğin bir sırdaşın olmayacak kendini kandırma; söylediklerimi düşün.

Yanındayken bunları sana söylemek istemezdim ama biliyorsun hayallerle insan yaşayamıyor, gerçekler gözünü korkutmasın başına gelebilecekler bunlar. Güvenme öylece hiç kimseye,kendine bile. Çünkü sen de hata yaparsın üzme kendini.

Bak arkadaşım. Elindekilere bir bak kaçı senin, kaç tanesi tamamen sana ait. Aldığın nefes bile sana ait değilken nasıl bu kadar kör olabilir gözlerin. İnsanın arkadaşı çoktur bazen dostları da ama kaç tanesi doğrudur? Sen emeklemeyi yürümek sanmışsın. Gel otur şöyle yanıma ne diyordum en son? Geçmişi hatırla; yaşadıklarını, acılarını, sevinçlerini, yıkımları, ölümleri hatırla ve hiç aklından çıkarma. Hayatın boyunca kaç kez kaybettiğini, her defasında nasıl yalnız kaldığını kendini nasıl toparlamaya çalıştığını hatırla.

Gün geçtikçe nefesin azalıyor farkında mısın? Herkesin aldığı nefesin bir sınırı, bir sayısı var. Yalnız öleceksin önce bunu hatırla, kendini yorma. Hayat sana defalarca çelme takacak; düşeceksin belki ama her defasında kalkmak zorundasın biliyorsun. Ama güvenme öylece kimseye. Kendini kaybetme, yanındakilerin sende baki kalacağını zannetme. Bugün ölsen ardından ağlayışlar üç gün sürer farkına var gerçeklerin.

Zaman boğazında düğüm düğüm.

Vakit gelir gözlerin karanlığa bürünür.

Hazırsan eğer ebediyete göçe..

Kılıcını çeksin gelsin ölüm.!