Kaybedenler Kulübü (Film)

Kaybedenler Kulübü, 2010 yapımı komedi-dram türündeki Türk sinema filmidir. Tolga Örnek tarafından çekildi ve senaryosu Mehmet Ada Öztekin ile Tolga Örnek tarafından yazıldı. Türkiye'de 25 Mart 2011 tarihinde 137 kopya ile gösterime giren filmin başrol oyuncuları Kaan rolündeki Nejat İşler, Mete rolündeki Yiğit Özşener ve Zeynep rolündeki Ahu Türkpençe'dir. Film, 1996-2001 yılları arasında Kent FM'de yayınlanan Kaybedenler Kulübü adlı radyo programına dayanmaktadır.

Kalıcı izler bıraktı...

Filmdeki isimleriyle Kaan Çaydamlı ve Mete Avunduk'un yaşamlarını anlatan bu film Türk Sinemasında adeta kalıcı izler bırakmış eski bir filmdir.Sinema kültürünün içerisinde olan insanların eğer henüz izlemediler ise mutlaka izlemelerini tavsiye ettiğim bir filmdir.Film çıkalı aşağı yukarı 3 sene kadar olduysa bile izleyenlerde kalıcı etkiler bırakmıştır.Hayatın anlamsızlığını ve insanın yalnızlığını konu alan bu film adeta bu konuları alaycı bir biçimde işleyip izleyicilerin hayata bakış açısını değiştirmektedir.

Filmde öne çıkan bu iki adam (Kaan Çaydamlı ve Mete Avunduk) aslında sadece radyoda konuşan ve birbirlerinin muhabbetinden keyif alan iki insandır. Fakat bunu yaparken kalıplaşmış kuralları ve Rtük cezalarını umursamayan bir tavır sergilemektedirler. Bu yüzden onları dinleyen insanlar söyledikleri sözleri samimi ve ilgi çekici bulmaktadırlar. Bu programlarının çok tutmasını ve kısa sürede bu iki adamın yaşadıkları şehirde adeta birer kahramana çevirmesini sağlamaktadır. Ayrıca filmin gerçekten esinlenerek yapılması ilgi çekiciliğini arttıran unsurlardan bir tanesidir.