Sevginiz Gerçek mi?

‘’Seni Seviyorum’’ sözleridir sevginin ilk ifadesi. Sevginin söze döküldüğü ilk kelimelerdir. Ama gerçekten sevmenin ifadesi midir ‘’Seni Seviyorum’’ demek. Yoksa bu sözler sevgimizin ifadesi değil de, duymak istediğimiz ‘’Ben de Seni Seviyorum’’ sözleri için, bir beklentinin ifadesi midir ? Yani aslında seni seviyorum derken sevilmek istediğimizi mi söylemeye çalışıyoruz ? Sahi, gerçekten sevdiğimizi nasıl söyleyebiliriz ? Ya da, gerçekten nasıl sevebiliriz ?

Seni seviyorum dediğiniz eşiniz, evlilik yıl dönümünü unutunca, ona küsüyorsanız, eşinizi gerçekten sevmekte misinizdir ? Yoksa, sevilmek beklentisi midir ifade edilen ve bu beklentinin karşılığı görülmeyince midir küskünlüğe neden ?

Seni seviyorum dediğiniz bir can dostunuz, sizi aramadığında, aranmak mıdır beklediğiniz, yani sizi hiç arayıp sormasa, onu sevmekten vaz mı geçeceksiniz ? Bu durumda onu gerçekten sevmekte misiniz yoksa bir aranmak beklentisi midir, söylediğiniz ?

Seni seviyorum dediğiniz sevdiğiniz, bende seni seviyorum demese mesala, ya da doğum gününüzü, sevgililer gününüzü unutmasa ama küçük de olsa bir hediye almadan çıksa karşınıza, yine bütün gönlünüzle, üzülmeden, darılmadan, der misiniz ‘Seni Seviyorum’ diye O’na ? Diyemiyorsanız, ya da diyemem diyorsanız, gerçekten seviyor musunuz O’nu, yoksa O’nun tarafından sevilmek beklentisi midir, sevgi olduğunu düşündüğünüz hissiniz ?

Sevdiğinizi söylediğiniz Rabbiniz, dualarınıza talep ettiğiniz gibi karşılık vermese, hatta olmasa hiçbir istediğiniz, daha da ötesi olsa mesala, elinizde olanları da kaybetseniz, ne hissedersiniz ? Yine aynı hislerle sevmeye devam eder misiniz ve der misiniz ‘’Rabbim Ne olursa olsun ‘Seni Seviyorum’ ve hakkımda takdir buyurduğun her şeyden ve senden razıyım diye’’’….

Beklentilerimiz ve sevgimiz, aynı yerde nasıl duruyor sizce ?

‘’Seni seviyorum’’ dediğinizde, bence ne beklediğinizi bir sorun kendinize ve  varsa bir beklentiniz, bir daha sorun ;

Sevgim gerçek mi diye…

Not: Bu yazıyı okusan da, okumasan da, beğensen de beğenmesen de, SENİ SEVİYORUM… Diyeceksin ki Niye ? İşte öle… :-))