Yazmak ya da Yazmamak

Hissedip de söyleyemediklerimi, acaba yazabilir miyim diye düşünürken karar verdim yazmaya. Karar verdim fakat nasıl yazmalıydım? Her şeyin bir kuralı olduğu gibi yazmanında bir kuralı vardır elbet diye düşündüm. Bu kurala uyanlara ‘yazar’ diyorlardı belki de. Araç sürmenin kurallarına göre hareket edene ‘şoför’, uçağı uçurmasını bilene ‘pilot’ dedikleri gibi, ‘yazar’ olmak için de yazmasını bilmem lazım dedim kendime. En iyisi, çağımızın bilgesine sormaktı, yazarlık nedir? diye.. Öylede yaptım ve internet tarayıcısının ana sayfasında hazır bulunan, çağın bilgesine sordum konuyu?

Onun verdiği cevaplar, beni sarsacak şekilde çıkınca, bu yazıyı bile yazsam mı yazmasam mı diye tereddüt ettim inanın. Çünkü ‘yazarlık’ ve ‘para kazanmak’ birlikte yer alıyordu sonuçlarda. Nasıl yani dedim, para kazanmak için yazmak? Nasıl yani? Derdini, fikrini, sevincini, hüznünü, ideolojini, hayallerini, beklentilerini, doğruları, yanlışları vs.. paylaşmak için değil, para kazanmak için yazmak.. Nasıl yani??

Aklımın darlığından mı, yoksa mevzunun genişliğinden mi bilemem, kalakaldım. İki konuyu aynı noktada buluşturmak için, şaşı mı bakmalıydım acaba?. Yazmak ve para kazanmak.. Para kazanmak için yazmak.. Tekrar tekrar düşündüm. Olmadı..

Açıklayamadığım nokta, yazmayı; hissettiklerini paylaşmak olarak düşünürken, para kazanmak için yazanlar, hissettiklerini nasıl yazıyorlar, yazabiliyorlar? Karşılığını aldıkları konumun mu hissettirdiklerini yazıyorlar, yoksa kendilerinden beklenileni mi hissediyorlar? Yoksa hissetmeyip de, hissedermiş gibi mi yazıyorlar? Hissedip de yazarken bile, karşılığını aldıkça, alınan karşılığa göre yazmamayı nasıl başarıyorlar?

Daraldım. Tam yazmaya karar vermişken ve hislerimi paylaşayım derken, karşıma "yazdıklarınız çok güzel, bir karşılığı olmalı ve yazmalısınız" derlerse ne yaparım sorusunun cevabını bulamamanın hafakanı çıktı. Sağdan mı soldan mı geldiğini bilemediğim bir ses "sen hissettiklerini yazarsın, karşılığını verirlerse alırsın, hissetmediğin bir şeyi de yazmazsın" diye telkinde bulunurken, ne taraftan geldiğini bilemediğim bir ses de "ne yaptın abi, ne yazdın, ne oldu da bu düşüncelere dalıyorsun, saçmalama" dedi.

İşte şimdi oldu. Ne olursa olsun yazmalıyım dedim, Evet yazmalıyım..

Karşılığı mı ? Ona sonra bakarım :-)

Devam Edecek… (isterseniz .-))