Çocuk Büyütür Gibi Web Sitesi Büyütmek

Çocuk sahibi olmak, o heyecanı, duyguyu ve gururu yaşmak hiç şüphesiz ki çok büyük bir onurdur. Fakat biz bugün sizlere çocuk büyütmek yerine, bir çocuk gibi web sitesi büyütmekten bahsedeceğiz. Yeni doğan bir çocuğa 15 yıl baktığınız gibi yeni kurduğunuz bir siteye de 15 yıl baktığınız vakit neler olabileceğini hesaplamaya çalışacağız. Evet, hazır mısınız hayırlı bir web sitesi yetiştirmeye? :)

Öncelikle Google kardeşimize bakmanızı öneriyorum. Kendisi 15. yaşını kutlayan bir kardeşimiz. Öyle genel anlamda bakıldığı zaman pek bir yaşı yok. 15 sene nedir ki, değil mi? Ama işin derini öyle değil işte. Google kardeşimiz, bu 15 yıl içerisinde neredeyse ruhlarımıza kadar işlemiş durumda. Öyle ki, sokakta yürürken dahi kendinizi Google Earth içerisinde bulabilirsiniz. İşte, bu denli bizimle birlikte büyüyen bir web sitesi. Peki, bunun konumuz ile ne alâkası var? Aslında tüm konumuz bundan ibaret. Zira Google ilk adımlarını atarken bir hiçti, sıfırdı. Üstelik adımlarını atmaya başladıktan sonra oldukça ezici rakipleri de vardı. Fakat Google şuan kendisiyle yarışır hale geldi. Peki, nasıl? Bunun bir çok nedeni var... Mühendisleri, aldığı yatırımlar, mükemmel fikir, alt yapı vs.. vs... Ama en temelde süreklilik ve ilgi yatıyor. Google kurucuları alan adını aldıkları andan itibaren koşuyorlar, gelişiyorlar, geliştiriyorlar. Tıpkı bir çocuk yetiştirir gibi Google kardeşimizi yetiştiriyorlar. İşte bizim konumuzda tam olarak burada başlıyor.

Basit Bir Blog Dahi 15 Yılda Adamı Zengin Eder!

Evet, hiç abartmıyorum. Eğer sabrınız ve idare gücünüz var ise, 15 yıl değil 6-7 yıl dahi bir blog ile aralıksız olarak ilgilenirseniz, en azından orta seviye bir zengin olabilirsiniz. Malum bir web sitesi ile zengin olmak için genelde çok yeni fikirler, çok büyük paralar ya da anlık patlamalar gerekir. Oysa ki bunlar kısa dönemde ihtiyaç duyulan unsurlardır. Uzun dönemde ise ihtiyacınız olan tek şey sabırdır. Örneğin bu site... Evet, şuan bu yazıyı okuduğunuz YazarCizer.net sitesi 3-4 yıldır sanırım aktif bir site. Her ne kadar geleceğe yönelik ciddi bir yatırımı yoksa da şuan dahi bir kazanç getirisi sağlayabilecek yapıda. Düşünün birde 4-5 yıl sonra bu site ne durumda olur? Bu şekilde her gün katlanarak yazılar girilmeye devam ediliyor, çalışmalar yapılıyor vs... Bomba olur, bomba. En ufak bir çalışma ile dahi kıvılcım çıkararak büyümeye başlar.

Tabii öyle siteyi aç, 5-10 yıl bekle ve para kazan gibi bir durum yok. Her gün içerik gireceksiniz. Siteyi önemseyeceksiniz. Konumuzun başlığında da yer aldığı gibi web sitesi değil, bebek büyüteceksiniz. Özel ilgi, özel çalışmalar, özel yazılar... Her gün daha fazla, daha iyi yazı gireceksiniz. Bir süre sonra inanılmaz özgün bir bilgi ağı oluşturduğunuzu göreceksiniz ve yılların getirisi bu ağı sadece yönlendirmeniz kalacak.

Haydi, hepiniz şimdi birer çocuk sahibi olun yani alan adı alın ve bebek bakıcılığına başlayın. :) 15 yıl sonra beni bulun, kâr ortağı olalım. :)