Başı Ağrısa Devletten Bilen Çapulcu

Son dönemlerde moda olan bir akım var. "Ben çapulcuyum!" Kendisini farklı gören, Atatürkçü, Kemalist ya da genel anlamı ile modern vatan sever olarak geçinen özlerinde ne vatana, ne millete tek bir katkısı bulunmayan insanların yeni sloganları. Bu çapulcu arkadaşlar hiç boş durmuyorlar. Geçtiğimiz günlerde Taksim'de ülkelerinin polisine karşı çatıştılar, şimdide etrafta olay kalmayınca inlerine çekildiler.

Peki, inine çekilen bir çapulcu rahat duruyor mu? Tabii ki durmuyor. Sosyal medya üzerinden devlete karşı boş boş sallamaya devam ediyor. Bu konuda çeşitli haber sitelerine bakarak çok rahat fikir sahibi olabilirsiniz. Örneğin, son günlerde Bingöl'de yaşanan firar olayı ile ilgili bir haberi açın ve yorumlara bakın. "Devlet yaptı, devlet kaçırttı, devlet destek oldu..." Yani, devlet işini gücünü bıraktı ve Bingöl'de 18 teröristin hapishaneden kaçmasını sağladı. Neyse, eyvallah deyip geçelim. Şimdi yeni bir haber var ve bu habere göre firar eden teröristler yakalandı. Yani, resmi olarak da açıklandı sanırım. Peki, çapulcu kardeşlerimiz boş durur mu? Tabii ki hayır. Saldırmaya devam... "Devlet yalan atıyor, aslında yakalanmadılar, ben inanmıyorum..." Bak bak bak! Firar ederler, devlet suçlu. Yakalarsın gene devlet suçlu, yalancı.

Görüldüğü üzere bu çapulcuların gerçekle, vatanla, milletle bir alâkası yok. Zaten vatan millet diyen bir adam, hükumet ülkeyi satıyor diyen bir adam insan üstü bir gayret ile çalışır, hakim olur, savcı olur, kaymakam olur, vali olur... "Cemaatçi" diye nitelendirdiği adamların yerine kendisi geçer. Hani, ülkemizde ki her makam sahibi AKP'li ve yandaş ya... O zaman buyurun, çok çalışın ve siz onların yerine geçin. Sokaklarda it gibi yüzlerce farklı grup altında hırlayacağınıza tek bir parti altında toplanın, hükumeti kazanın. Ama yok... Bunlar sadece atar, tutar, asar, keser, devlet suçlu, devlet yaptı, AKP böyle, AKP şöyle der dururlar. İş icraata gelince daha okudukları üniversitede dahi başarılı olamazlar. Adam gibi vergi vermezler.

Lafı fazla uzatmak istemiyorum. Zira elinde şarap şişesiyle, polisin önünde sevgilisine yumulmuş bir adam "bu ülkede özgürlük yok" diye bağırıyorsa fazla laf söylemeye gerek yoktur. :) Çapulculara sahip çıkalım, onlar yeni ve anlamsız bir tür. =)