İnternetten Oyuncu Olunur Mu?

Evet, olunur. Artık devir internet devri, sosyal medya devri. Öyle dışarıda kalarak ne gündemi, ne halkın nabzını takip edemezsiniz. Malum Twitter diye bir kavram var hayatımızda. Gündemde ne varsa olduğu gibi bu dünyaya yansıyor. Yani sadece Twitter takipçisi olarak dahi gündem hakkında doğrudan halkın tartıştığı konuları görebiliyorsunuz. Aynı durum ünlü isimleri takip etme konusunda da geçerli. Neredeyse tüm ünlülerin söylemlerini, fotoğraflarını, konser ve benzeri bilgilerini Twitter sayfaları üzerinden takip edebiliyoruz.

Peki, tüm bunların internetten oyuncu olmak ile alâkası ne?

Aslında doğrudan dediklerimiz ile alâkalı bir durum. Twitter sayesinde artık tüm oyunculara, yönetmenlere, yapımcılara ulaşabiliyoruz. Eskiden telefon numaralarını almak, adreslerini bulup kendini göstermek için can atardı insanlar. Şimdi en ufak bir referanslarını ya da görsel unsurlarını tek bir tık ile istedikleri yapımcıya, yönetmeye ya da oyuncuya iletebiliyor insanlar. Tabii bu durum sinema filmi için doğal ve yetenekli oyuncu arayanlar içinde fırsat oluyor. Bu yazıyı yazmamıza neden olanda zaten bu fırsatı değerlendiren bir isim oldu.

Şahan Gökbakar yani nam-ı diğer Recep İvedik, Twitter hesabı üzerinden oyuncu aradığını duyurdu. Kendini ve vücuduna güvenen oyuncu adaylarının resimlerini, bilgilerini isteyen Şahan Gökbakar, bu şekilde Recep İvedik serisinin dördüncü filmi için oyun arıyor. Tabii hâl böyle olunca da yoğun bir ilgi gördüğünü söyleyebiliriz. Nitekim oyuncu olmak isteyenler içinde büyük bir fırsat bu.