Hayatınızda Düzen Yoksa, Başarı Olmaz!

Yaşadığımız hayatta bir çok farklı hedef koyarız kendimize. Bazende bir çok kişinin hedefleri aynı yola çıkar aslında. Güzel bir ev, araba, birbirini seven sıcak bir aile ve en önemlisi de bol bol para isteriz. Evet, sadece isteriz... Bazılarımız bunları elde etmek için çalışır ve kendine göre bazı ufak kurallarda koyar. Ama ne gariptir ki bir çoğumuz en gerekli ve en basit kuralı unuturuz. Düzen...

Klişe Olarak Bilinse de, Düzen Olmadan Başarı Olmaz!

Bir çoğumuz için "düzenli bir hayat olmadan, başarılı elde edilemez." Lafı klişedir. Oysa ki tam aksine her şeyin anahtarıdır bu cümle. Eğer Bill Gates ve Steve Jobs gibi dünyada çığır açacak değişimlere imza atacak kapasiteniz yok ise, elinizdeki tek şey düzenli olmaktır. Yeterince zeki olmanıza, aklınızı diğer insanlara oranla çok daha aktif kullanmanıza gerek bile yok. Dilerseniz bir kaç örnek ile durumu daha net özetleyelim;

Farz edelim çok zeki bir öğrenci değilsiniz. Ama düzenlisiniz... Her gün mutlaka en az 1-1,5 saat kitap okur, edinilen bilgileri/işlenilen konuları en az 2 saat tekrar eder, gelecek konuları mutlaka önceden araştırır ve üniversite ya da hazırlandığınız sınav her ne ise, onun hakkında 1 saat kadar araştırma yaparsınız. Şimdi, bu düzende yıllarca devam ettiğinizi bir düşünün. Okuduğunuz yüzlerce, binlerce kitap olacak geçmişinizde. Bütün dersleri sistemli bir şekilde önceden ve işlenme anında araştırdığınız için beyniniz otomatik olarak onları anımsayacak. Sonuç olarak, çok zeki olmasanız dahi düzenli olarak yaşadığınız ve derslerinizi düzenli takip ettiğiniz için başarılı olmuş olacaksınız.

Tabii her düzen başarı getirecek diye bir kaide yok. Yani günde sadece 2 saat kadar ders çalışmak yetmez. Yukarıda bahsettiğimiz gibi, kitap okumaktan, günün tekrarına, geleceğin araştırılmasına kadar kapsamlı bir düzen gerekir. Bunu uyku düzeni, yeme içme düzeni gibi durumlarda da uygulamanız gerekir. Ancak bu şekilde başarıyı elde edersiniz.

Bu örnekten yola çıkarak iş hayatınızı da ele alabilirsiniz, özel hayatınızı da. Unutmayın, çok paranız yok ise ve gerçekten çok zengin değilseniz, başarılı olmak zorundasınız. Başarılı olmak için ise düzenli olmak, hedefinize ulaşana kadar asala "biraz dinleneyim" demeden ilerlemek zorundasınız.