Samsara 6 Eylülde Vizyona Giriyor!

Dünyaca ünlü yönetmen Ron Fricke tarafından yönetilen Samsara adlı filmin çekimleri tamamlanmış durumda. 6 Eylül Cuma günü seyirci ile buluşacak. Vizyona giren bir çok popüler filmin arasından Samsara filmini ele almamızın nedeni aslında yönetmeni. Nitekim Ron Fricke bundan tam 20 yıl önce Baraka adlı filmin yönetmenliğini yapmış idi. Ondan sonra herhangi bir filmde ismi geçmedi ve Samsara 20 yıl sonra tekrar sinemaya adım attığı film oldu.

Peki, Samsara Ne Demek? Filmin İçeriğinde Neler Var?

Samsara, "doğanın sahip olduğu sonsuz döngü" anlamına gelmekte. Filmin konusu ile doğrudan uyumlu bir isim olduğunu söyleyebiliriz. Zira filmde doğum, yaşam ve ölüm arasında yer alan süreç, reenkarnasyon gibi unsurlar yer almakta. Farklı konuları, farklı bir yapı içerisinde ele alan Samsara filmi 5 yılı aşan bir çekim süreci neticesinde tamamlanmış. Üstelik bu çekim süresince 25 farklı ülkede filmin çeşitli sahneler çekilmiş. Yani, 5 yıllık bir süreç ve 25 farklı ülkede geçen emeğin neticesinde seyirci ile buluşan çok özel bir film.

Film süresince insanların deneyimlerini ve bu deneyimler ile orantılı olarak gelişen manevi dünyalarını en derinden izleyeceksiniz. Bugüne değin bir türlü tam anlamı ile somut olarak ele alınamayan manevi dünyada saf bir gezinti yapacaksınız diyebiliriz. Tüm bu manevi unsurların ve yaşamın aslında insanı doğa ile ne kadar uyumlu, bağlı kıldığı gerçeği de filmde konu alınmakta.

samsara