One Piece: Bir japon mangası ve karakterleri

One piece kelime anlamı olarak tek parça anlamına gelmektedir. Mangamızın bu isimle başlamasının nedeni korsanlar kralı olan Gold Roger (Asıl adı Gol D. Roger) denizcilere teslim olduktan sonra idam edilmeden önce bütün korsanlara kendisine ait olan ve one piece olarak adlandırdığı dünyanın en büyük hazinesini denizlerden birinde sakladığını ve onun yeni sahibini beklediğini söyleyerek son nefesini vermesi ve dünyada yeni korsan çağını başlatarak herkesin bu hazineyi aramaya koyulmasıyla başlar. Bu manganın bir diğer özelliği ise filmdeki bazı karakterlerin o devirde bulunan şeytan meyvesi olarak adlandırılan bir meyveyi yemeleri sonucunda bazı doğa üstü yetenekler elde etmesidir (lastik gibi uzama,insan gölgelerini kontrol edebilme,vücudunu parçalara böle bilme vb.).

One Piece ana kahramanlarımız:

Monkey D. LuffyMonkey D. Luffy 17 yaşında olup kazara yediği şeytan meyvesi sonucunda vücudu lastik gibi uzama yeteneğine sahiptir. Kahramanımızın amacı korsanlar kralın olmak ve hazineyi bulmaktır. Ama yolculuguna tek başına başlıyor ve kendisine bir tayfa bulmak zorunda olduğu için devamlı olarak yolculuk yapmak ve bir arayış içindedir.(not:şeytan meyvesini yiyen kişi denize düştüğü zaman yüzemiyor ve taş kesilerek denizin dibine doğru batmaktadır).

roronoa zoro

 

 

One piece adlı bu animede, kahramanımızın yolculuğu sırasında kendisine katılan ilk tayfa Roronoa Zoro dur.19 yaşında ve ağzında tuttuğu ekstra kılıçlan 3 kılıç sitilini kullanan bir kılıç ustasıdır.Normalde bir korsan avcısıdır ama kahramanımızın hayatını kurtarmasından dolayı kendisine borçlandığı için onun tayfası olmayı kabul ediyor. Amacı dünyanın en iyi kılıç ustası olmaktır.

nami

One piece adlı animedeki ikinci tayfa Nami kendisi 18 yaşında ve rotacıdır. Uzun zaman denizlerde bulunduğu için denizde oluşan en ufak değişikliği fark eder ve oluşan olumsuzlukları önceden fark edebilme özelliği vardır.

Üçünçü tayfa Usopp kendisi 18 yaşında ve inanılmaz bir nişancılık yeteniği vardır.Ama inanılmaz derecede korkak ve bulunduğu kötü durumlardan yalan söyleyerek kurtulma gibi bir özelliği vardır.

 

Dördüncü tayfa Sanji kendisi bir mangada gördüğüm ön kötü örneklerden birisi olup sürekli olarak sigara içmektedir.Tayfamızın 19 yaşındaki aşçısıdır ve çok iyi yemek yapmaktadır.Kadınlara özel bir ilgisi vardır ve onları asla incitmez ve üzenlere çok sinirlenir.Dövüşürken sadece ayaklarını kullanır bunun nedeni ellerin yemek yapmak için kullandığı içindir.

Beşinci tayfamız TonyTony Chopper kendisi 15 yaşında mavi burunlu bir ren geyiğidir.Ama yediği şeytan meyvesi sayesinde insan özelliklerine sahip olmuştur.Kendisi hem hayvanlarla nhemde insanlarla konuşa bilme özelliği vardır.kendisi her zaman bir doktorun yanında kaldığı için ondan her şeyi örenmiş ve tayfanın doktorluğunu yapmaktadır.

Altıncı tayfamız Nico Robin kendisi 28 yaşında ve arkeolojiye olan ilgisiyle tayfamızda en çok kitap okuyan karakterdir.Kendisi şeytan meyvesi yiyen biridir ve istediği yerde insan uzuvları çıkara bilme yeteniğine sahiptir.

frankyYedinci tayfamiz Franky 34 yaşındadır ve kendisi bir marangozdur. Kola-güçlü bir cyborgdur (insan ve makine bileşimi). Yapay vücudu sayesinde inanılmaz güçlüdür ve ön cepheden gelen çoğu saldırıya karşı oldukça dayanıklıdır. Sayısız silahla donatılmıştır.Amacı bir hayal gemisi inşa edip dünyayı dolaşmaktır.

 

brook one pieceTayfamızın son kahramanı Brook kendisi 88 yaşındadır. Kendisi bir müzisyendir. Yaşayan bir iskelettir, bir kez ölüyü diriltebilen şeytan meyvelerinden kullanarak dirilmiştir.

Amacı, Grand Line'ın etrafında daire çizip Reverse Mountain'a dönmek ve böylece Rumbar Korsanları (kendiside bu korsan tayfasındaydı) tarafından Laboona verilen sözü yerine getirmektir.

One piece 1997 yılından beri devam etmekte olan bir animedir. Şu anda 589. Bölümü yayınlanmakta ve dünya çapında hatırı sayılır bir izleyici kitlesine sahiptir. Animede kahramanlarımız gibi çok sayıda onların karşısına çıkan kötü karakterli korsanlar ve denizcilerden oluşan amiraller tayfası mevcut onları da başka bir One piece yazısında ele almak gerekir…