Olgunluk Ve Tecrübe

Hayatım çeşitli dolanbaçli yollardan geçti. Her bir gun diğerini kovalarken günler sanki hapishanede özgürlüğüne kavuşmak isteyen biri gibi gün be gün duvara atmış olduğu çentik izlerini bıraktı.. Darbelerin üstünü yok oldugunu düşünerek kapattım kabullendim.. Ama izleri en ufak bir kazımayla çıktığını gördüm.

Aslında hayat denen çıkmazı bu yaşıma girdiğimde anladım. 20li yaşlar olgunluk yaşları derlerdi de ben:"Yaşım küçük olabilir ama düşüncelerim olgun" derdim. Aslında bu koca bir yalan. Neden mi?

Hayatta her zaman bir denge vardır. Su olmazsa bitkiler olmaz gibi. Birbirini dengede tutan hep bi bağ vardır. Hiç gördünüz mü?Kocaman bir ormanın bir tas suyla beslendiğini.. Şahsen ben hiç görmedim.

Olgunluğun tam olarak yerleşmesi için de o yaşa gelene kadar düşünce yapını yaşınla doğrulaman gerekiyormuş. Bir sonucun doğru olduğundan emin değilsen nasıl doğrulamasini yapıp emin oluyorsan; olgun olduğuna da o kadar ınanmalisin...

20 yaş insana "hayır yapmam" dediği her şeyi yaptırıyor; çok nankör bir yaş.. Sözlerin değer kazanıyor ve unuttuğunda seni yanlış kişi olarak tanıtıyor...

Ergen olmak isterdim aslında sabır diye bi kavram yok ne istiyorsam anından yapabiliyorum.. Hata yapsam bile "ergenlik döneminde olur böyle şeyler" denebiliyor..

Arkadaşlarınla birden samimi olunamayacağını öğretti. Hani dersiniz ya"Anne/Baba bak bu sizin dediğiniz gibi olmayacak ben iyi tanıyorum arkadaşımı"... Yalan; 6 ayda ya da 1 yılda kimse kimseyi çok iyi tanıyor olamaz.

Hele ki başlarını hemen güvenen biri olarak bu durumu atlatmam hiç de kolay olmadı.Bunu en ağır şartlarda yaşadım diyebilirim...

Ya da "kendimi iyi tanıttım" dediğim anlarda aslında hiç tanıtamadığımı anlamam gibi...

Ünitersite gerçekten de hayata atılmadan önce yapmış olduğun staj gibi. En ağır şartlarında ayakta kalmaya ve alışmaya çalışıyosun ama kazancın 0na yakın oluyor. Sen çile çekiyorsun, o ise sadece sana "ben demiştim" diyor.. Ne kadar da bencil bir şey bu..

Şimdi tam 20 yaşındayım ve hala öğrenmediğim birçok şey var diyorum ama şimdi daha dirençliyim. Eskisi gibi kolay yıkılmıyorum...