Bazı İmkansız Düşler

Hepimiz güzel şeyler düşleriz. Dünya üzerinde hayal etmeden yaşayan bir insanın var olduğuna inanmıyorum. Bazıları güzel bir elbise, iyi bir iş, büyük bir ev veya pahalı bir araba gibi küçük şeyler hayal eder. Evet, bunlar benim için küçük şeyler. Ne de olsa ulaşılamaz değiller. Daha büyük hayaller var. Belki onlar ulaşılamaz ama hayal etmekten zarar gelmez. Şimdi bu ulaşılamaz imkansız düşlerden bahsedeceğim.

Evrende birçok gezegen var. Ancak bir tanesi var ki benim için en harika olan o, Satürn. Favori bir gezegenin olması garip olabilir. Ama hayır, onunla ilgili büyük hayallerim var. Her şeyden önce uzay saklanmak için harika bir yer, aynı zamanda sessiz de. Sessizliğin sesini dinlemeyi seviyorum. Satürnün de uzayda olduğunu düşünürsek doğal olarak benim için harika bir yer. Kimse yok, yalnızca ben ve düşüncelerim... Gerekli hazırlıkları tamamlandıktan sonra başlasın Satürne yolculuk. Gelmiş geçmiş en güzel yolculuk bu olsa gerek. Oraya vardığımda geriye yalnızca Satürn'ün halkasına oturmak kalıyor ve dünyayı izlerken ayaklarımı sallamak.

Dünyada korkunç şeyler oluyor ve dünya kötü insanlarla dolu. Uzaysa onlardan kaçmak için en uygun yer. Ama şunu kabul etmeli ki dünyada iyi şeyler de var ve iyi insanlar da. Sayıları diğerlerinden az olsa da dünya için önemliler. Satürn'ün halkasında otururken işte bu iyi şeyleri seyredeceğim. Kötülüğe karşı kapatacağım gözlerimi.

Hayaller gerçek olabilir, hayal edip inanalım yeter. Belki ben de bir gün Satürne gidip ordan tüm insanlık için biraz iyilik getirebilirim, neden olmasın?